Blogi
Aku Ahlholm

Liikuntaa ja lisää liikuntaa, sanovat työterveyslääkärit. Ensi kerralla muistan sanoa, että olen oikea himoliikkuja, metsästäjä.

Teimme pienen laskutoimituksen. Katsoimme työkaverin kanssa saalispalautteista, kuinka paljon metsästäjät kävelevät jahtipäivän aikana: keskimäärin kymmenisen kilometriä.

Kun sitten katsoimme, kuinka paljon jahtipäiviä pelkästään valtion mailla kertyy vuodessa, saimme mielenkiintoisen luvun. Pelkästään pienriistan metsästäjät kävelevät metsästyskauden aikana yhteensä yli miljoona kilometriä. Eivätkä tähän lukuun vielä edes kuulu pohjoissuomalaiset ahkerat metsästäjät, jotka metsästävät kuntalaisen oikeudella.

Metsästyksen arvo kansanterveydelle on merkittävä. Kun lukuun vielä lisättäisiin suurriistan metsästys sekä metsästys yksityismailla ja Pohjois-Suomessa, kävellyt kilometrit nousisivat miljooniin.

Sekin kannattaa muistaa, että metsästäjät ovat usein myös innokkaita kalastajia, sienestäjiä ja marjanpoimijoita. Saattaapa omalla metsäpalstalla heilua vesurikin.

Terveysruokaa suoraan luonnosta ja järkyttävästi kilometrejä. Ollaan me vaan melkoisia liikuntahulluja, oikeita terveysintoilijoita. Sinä ja minä.