/media/kuvat/henkilosto/cache/mikko_rautiainen_cic-180x180,c,q=85.jpg
Blogi
Mikko Rautiainen

Loppukesän riistakolmiolaskennat ovat loppusuoralla. Kolmioita oli kirjattu lasketuksi tällä päivämäärällä (5.8.2016) kaikkiaan 831 kpl. Yhteensä huikeat liki 10 000 kilometriä laskentalinjaa Suomen metsissä!

Laskentojen tulokset näyttävät keskimäärin laskevia kanalintutiheyksiä, joskin huomattavia aluekohtaisia eroja on havaittavissa.

Suomen Riistakeskuksessa sauhuavat parhaillaan aivonystyrät, kun metsästysaikojen mahdollisia rajoitustarpeita pohditaan. Metsähallituksen eräsuunnittelijat puolestaan saavat aivan näillä hetkillä kolmiolaskentatulokset käyttöönsä aluekohtaisten metsästyslupakiintiöiden määrittämistä varten.

 Ja sosiaalisessa mediassa tietenkin kihisee.

”Mistä nämä teeret on löydetty? En ole nähnyt näin vähän lintuja 40 vuoteen” (Mies, epäilee laskentatulosta liian suureksi)

”Kanalinnut vaihtaa maisemia. Tutkijoilla on liian suuri valta hallita metsästäjiä” (Mies, epäilee laskentatuloksia liian pieniksi)

Riistakolmion laskentatuloksia ei arvota lottopalloilla. Tulokset ovat kolmiolaskijoiden havaintoja. Tulos ei ole koskaan absoluuttinen totuus, mutta paras mahdollinen tieto - vuosikymmenten aikana varsin tarkaksi havaittu.

Me eräsuunnittelijat käytämme laskentatuloksia päätöksenteon pohjana luottavaisin mielin. Tulosten hyödyntämisessä on varmasti myös annos ylpeyttä. Ylpeyttä siitä, että tuhannet vapaaehtoiset varmistavat urakallaan metsästyksen kestävyyden.

Kiitos siitä heille!

 

Riistakolmiolaskentojen tuloksia voi käydä katsomassa osoitteessa www.riistakolmiot.fi

Kanalintukantojen mahdollistamat pienriistalupien lisäkiintiöt tulevat myyntiin viikolla 34 (eräluvat.fi ja 020 69 2424).