Valtion maat ja vedet ovat sinua varten. Metsähallituksen erähenkilöstö suunnittelee metsästyksen, kalastuksen ja maastoliikenteen kestävästi. Kun hankit eräluvan, sijoitat luontoon, sillä tuloja käytetään luonnon hyväksi. Tehtävämme on järjestää erämahdollisuuksia niillekin, joilla sitä ei muuten olisi. Erätarkastajamme vastaavat valtion maiden valvonnasta.

Metsähallituksen eräpalveluväki

Ajankohtaista

Pelkosenniemen hirvialueen kartasta puuttuu palanen

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina 24.9. Yhdellä alueella digitaaliset kartat ovat vielä päivittymättä. Pelkosenniemen Läntisen alueen (8160) oikea kartta löytyy PDF-muodossa Eräluvat-sivuilta.

Eräkummit kiertävät viikon saamelaisaluetta

Metsähallituksen Eräkummit kiertävät viikon ajan saamelaisalueella eräkasvatukseen painottuvalla koulukiertueella. Kiertueella lapset pääsevät tekemisen kautta oppimaan ja innostumaan luonnosta sekä eränkäynnistä. Opettajat saavat eränkäyntikulttuuriin ja ekosysteemipalveluihin liittyvää valmista opetusmateriaalia opetuksen tueksi.

Pienriistakohteiden ja hirvialueiden rajat ovat ladattavissa Garminin GPS-laitteisiin.

Metsähallituksen jokaisen 124 pienriistakohteen sekä 345 hirvialueen rajat on nyt ladattavissa Garminin GPS-laitteisiin. Jokaisella kohdesivulla Eräluvat-sivustossa on on linkki, joista lataaminen onnistuu. Lataa linkistä tiedosto ja siirrä se Garminin GPS-laitteeseen.

Blogit

Ja oikeat numerot ovat…

Riistakolmiolaskennat ovat loppusuoralla. Ratkaisuja metsästysajoista ja lupakiintiöistä on luvassa pian, kirjoittaa erikoissuunnittelija Mikko Rautiainen.

Kasvisten lisäys voi tuhota ympäristön

Possunmaksan ja riistan syönti on ympäristöteko. Lihakilo tuottaa toki enemmän päästöjä kuin kasviskilo. Lihakilon korvaamiseksi voi kuitenkin joutua popsimaan useamman kilon kasviksia, pohtii erätiedottaja Aku Ahlholm.