Siirry pääsisältöön

Luvan osto matkapuhelimella

Kun soitat lupanumeroon ja noudatat kuulemiasi ohjeita, saat kalastuslupasi tekstiviestillä. Puhelinliittymän tulee olla kotimainen. Prepaid-liittymä kelpaa, jos siinä on tarpeeksi saldoa jäljellä lupaa varten. Numeron esto ei saa olla päällä. Tällöin vastataan: "Soititte tuntemattomasta numerosta. Poistakaa numeroesto ja soittakaa uudelleen, kiitos."

Mobiililuvissa matkapuhelinliittymäkohtainen käyttöraja on 100 euroa kuukaudessa sekä 2 ostosta/päivä/liittymä.

Ohjeet


1. Tarkista alueen numero

Kalastusalueen numeron voit tarkistaa Eräluvat.fi-sivustolta, josta löytyy myös tarkempi aluekuvaus ja lupaehdot. Maastossa tiedot löytyvät infotaulusta. Laitathan alueesi numeron talteen.
Esimerkki: 7510 Peurajärvi

2. Soita haluamasi lupatyypin numeroon

Lupatyypit, puhelinnumerot ja lupien hinnat on listattu lupa-alueen sivulla.

3. Puhelun kulku

1. vaihe
Äänitiedote: "Näppäile kalastusalueen numero neljällä numerolla."
Esimerkki: 7510 (Peurajärvi)
Jos soitat tuntemattomasta numerosta, kuulet äänitiedotteen: "Soititte tuntemattomasta numerosta. Poistakaa numeroesto ja soittakaa uudelleen, kiitos."

2. Vaihe
Äänitiedote: "Tämän palvelun hinta on [X] euroa. Kiitos soitostanne, kuulemiin."
Voit sulkea puhelimen. Palvelun hinta määräytyy lupatyypin mukaan.

3. vaihe
Puhelun jälkeen saat tekstiviestin, johon vastataan kirjoittamalla viestiin oma nimi.

4. vaihe
Hetken kuluttua saat toisen tekstiviestin, jossa on nimesi ja tärkeimmät lupaehdot. Luvan voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua.

Mobiililupaa ei voi ostaa ennakkoon. Sitä ei myöskään voi perua tai sen ajankohtaa muuttaa. Palvelu veloitetaan matkapuhelinlaskullasi. Hintaan lisätään matkapuhelinmaksu (1-3 senttiä).

Säilytäthän viestin luvan voimassaolon ajan, sillä olet velvollinen esittämään luvan puhelimeltasi alueen valvojalle pyydettäessä. Tutustu myös huolella alueen kalastussääntöihin.