Kalastuslupien myynti Viitasaarella sijaitsevalle Keihärinkoskelle ja Kotkassa sijaitsevalla Langinkoskelle keskeytetään 18.7. alkaen toistaiseksi. Aiemmin hankitut luvat suositellaan siirrettäväksi.

Vapalupien myynti Keihärinkoskelle ja Langinkoskelle keskeytetään jo toistamiseen. Lupamyynti oli tauolla myös kesä-heinäkuun vaihteessa.

Lämpimät vedet ovat erityisen tukalia taimenille ja muille lohikaloille. Lohikalat toipuvat erityisesti vapauttamisesta heikosti lämpimien vesien aikaan. Kuumilla keleillä kannattaakin välttää kalastusta sellaisilla kohteilla, joissa saaliiksi voi sattua kala, joka täytyy vapauttaa. Rauhoitettuja kaloja ovat esimerkiksi alamittaiset ja rasvaevälliset taimenet.

Veden lämpötiloja tarkkaillaan ja vapalupien myyntiä jatketaan, kun lämpötilat kääntyvät laskuun. Tieto lupamyynnin jatkumisesta päivitetään Eräluvat.fi-sivuston uutispalstalle sekä Keihärinkosken ja Langinkosken sivuille.

Koskien lämpötiloja voi seurata myös itse sensormonitor.fi-palvelussa.

Kalastajien kannattaa tutustua myös Erälupien ohjeisiin vastuulliselle kalastajalle

Aiemmin hankitut luvat kannattaa siirtää toiseen ajankohtaan

Vaikka lupamyynti keskeytyy, ei jo ostettuja lupia peruta. Metsähallituksen ei ole mahdollista yksipuolisesti peruuttaa jo maksettuja lupia ilman luvanhaltijan suostumusta. Kalastajat voivat kuitenkin siirtää lupia myöhäisempään ajankohtaan. Siirrosta ei peritä maksua, mutta siirto on tehtävä ennen lupa-ajan alkamista.

Maksetun luvan voi tässä poikkeustilanteessa myös perua kokonaan ennen luvan voimassaolon alkamista ja saada rahansa takaisin. Peruutuksesta peritään käsittelykuluna 13 euroa. Maksamattomat luvat voi aina peruuttaa ilman kuluja.

Lupien siirtämisessä ja perumisessa tulee olla yhteydessä Eräluvat-asiakaspalveluun puhelimitse 020 69 2424 (arkisin klo 9–15) tai sähköpostitse eraluvat(a)metsa.fi. Ryhmäluvissa muutospyynnön voi tehdä vain lupien tilaaja, ja kaikkien luvanhaltijoiden luvat muutetaan samalla kertaa.