Metsähallituksen kanalintulupien myynti jää tauolle 16. elokuuta. Tauon aikana lupakiintiöt päivitetään. Myynti jatkuu porrastetusti 28. elokuuta, kun luvat tulevat myyntiin alue kerrallaan. Kesäkuussa varattujen lupien eräpäivä on 15.8.

Myyntitauon aikana Metsähallitus päivittää lupakiintiöt tuoreiden riistalaskentojen tulosten sekä maa- ja metsätalousministeriön esittämien metsästysaikojen perusteella. Näin varmistetaan metsästyksen kestävyys.

Kesäkuussa alkaneessa myynnissä saatavilla oli ainoastaan osa luvista, ja niitä myytiin vain ajalle 10.9.–10.10. Elokuun 28. päivä alkavalla myyntijaksolla saataville tulee lisää lupia, mikäli riistakannat sen mahdollistavat. Lupia voi hankkia nyt koko metsästyskaudelle.

Kanalintuluvat tulevat myyntiin seuraavasti:

  • 28.8. Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomi
  • 29.8. Enontekiö, Inari ja Utsjoki
  • 30.8. Salla, Savukoski, Pelkosenniemi, Sodankylä ja Kemijärvi
  • 31.8. Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Rovaniemi, Ranua, Simo, Tervola, Ylitornio ja Posio
  • 1.9. Pohjanmaa ja Kainuu

Lupia voi ostaa ja varata myyntipäivän aamuna kello 9 alkaen. Alueiden päivitetyt lupakiintiöt julkaistaan ennen lupamyynnin alkamista Eräluvat.fi-sivustolla.

Aiemmin varattujen lupien eräpäivä 15.8.

Kesäkuussa myyntiin tulleiden kanalintulupien maksun eräpäivä on 15. elokuuta. Mikäli lupia ei makseta eräpäivään mennessä, peruuntuu verkkokaupassa tehty varaus automaattisesti ja luvat siirtyvät myyntiin 28.8. alkavalle myyntijaksolle. Puhelimitse tehdyt varaukset eivät peruunnu automaattisesti, vaan ne täytyy perua itse viimeistään 15.8. ottamalla yhteyttä Erälupien asiakaspalveluun: 020 69 2424, eraluvat(a)metsa.fi.