Luonnon roskaaminen on kestoaihe Kalojen vuoden tarinoissa. Litteä purkki ja muita kalastajien esimerkillisiä tekoja vesiluonnon hyväksi.

Kansi kiinni oleva purkki veneen keulalla

 Veneessäni on aina mukana litteähkö purkki painettavalla kannella siimanpätkiä, karkkipapereita, tupakantumppeja yms. pikkuroskia varten. Litteä siksi, ettei pyöri aallokossa ja painettava kansi on helppo käyttää vaikka märillä käsillä.

 Eväspaperit ja muut isommat ruokapakkaukset tulee tietysti eväskassissa tai kylmälaukussa takaisin kotiin ja lajitteluun.

Ismo, Pieksämäki

 

Kasa roskia sammaleen päällä

 Nämäkin kuvan roskat ja siimat olisi voinut viedä pois samalla pussilla kun on tuonutkin. Kalastuspaikoille jää siimoja ja tyhjiä viehekoteloita, ne ovat ansoja pieneläimille kuten linnuille. Viedään roskat pois!

 Kalaretkillä kokoan näkemäni siimat ja muut roskat mukaani ja panen ne kierrätykseen.

Arto, Suomussalmi

 

Mies pitelee isoa raidallista kalaa käsissä

 Meillä on tapana käydä vuosittain kesällä ja syksyllä kalassa Virossa asuvan veljeni ja hänen 10-vuotiaan poikansa kanssa perikunnan mökillä Puumalassa. Nykyisin laskemme isot ja pienet saaliskalat vapauteen ja otamme ylös vain tarpeelliset ja sopivimman kokoiset ruokakalat.

 Samoin kunnioitamme Puumalan verkkokieltoa kesäkuun loppuun. Muutenkin olemme huomanneet, että parhaat ottikelit ovat vasta syksyllä.

Juha, Tampere
 

 Olen tehnyt vanhoista joulukuusista turoja, sekä puristanut uistimien koukuista väkäset pois. Kalastan aktiivivälinein ja kalastuspäiviä vuodessa kertyy yli 100.

Saamani kalat syön itse tai jatkojalostan ne koirieni evääksi.

Pertsa