Täältä sinulle aukeaa pääsy tuhansille kalavesille. Kertaa, milloin tarvitset kalastonhoitomaksun tai muita kalastuslupia. Lisäksi löydät tietoa erilaisista kalastustavoista ja -alueista sekä kalavesien hoidosta.

Metsähallituksen kalavedet ympäri Suomea ovat järviä, lampia, koskia ja virtoja, joissa kalastuskohteen antama luontoelämys on yhtä tärkeässä osassa kuin saalis.

Kalastusasiat ovat Metsähallituksen viranomaistehtäviä, joista vastaa erähenkilöstö erätalousjohtajan johdolla. Metsähallitus myy kalastuslupia vapa- ja pyydyskalastukseen sekä ravustukseen valtion vesialueilla. Lupatuotot käytetään kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen. Lisäksi Metsähallitus kerää valtion veroluontoisen kalastonhoitomaksun.

Lisätietoja saat myös erälupien palvelunumerosta: 020 69 2424.

Lupatuottojen ja maksuvarojen käyttö

Kalastuslupakäytäntö sekä saalispalautteen kerääminen on avain kestävään luonnonvarojen käyttöön. Lupatuotoilla taataan uusiutuva ja runsas kalakanta sekä hoidetaan vesialueita. Metsähallitus käyttää lupatuotot kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen, joissa hyödynnetään kalastajilta saatavaa saalispalautetta.

Metsähallitus kerää valtion veroluontoisen kalastonhoitomaksun, jonka varojen käytöstä vastaa edelleen lain mukaisesti maa- ja metsätalousministeriö.

Pinnalla

Kalastonhoitomaksun voi nyt maksaa vuodelle 2017

Ensi vuoden kalastonhoitomaksun myynti on alkanut 1.12. Kalastajat voivat suorittaa maksun Eräluvat-verkkokaupassa, puhelinpalvelussa 020 69 2424 tai R-Kioskeissa.

Kaupalliset kalastajat voivat nyt hakea lupia Oriveden Paasivedelle ja Savonselälle

Lisää kaupallisten kalastajien apajia on nyt haettavana. Kalastajat voivat hakea lupaa yleisvesialueille Oriveden Paasivedellä ja Savonselällä. Tällä hetkellä voimassa olevat kaupallisen kalastuksen luvat menevät umpeen tammikuun 2017 lopussa, kunnes uusista luvista on päätetty.

Kalastuksen ja maastoliikenteen kiintiöpäätökset on julkaistu - Guolástusa dihtomearremearrádusat leat almmustahtton

Metsähallitus on päättänyt kalastuksen ja maastoliikenteen kiintiöistä vuosille 2017-2019. Utsjoen kalastuskiintiöt annetaan myöhemmin erillisellä päätöksellä.

Koiran koulutusluvat nyt myös eräluvat -verkkokaupasta!

Osalle Metsähallituksen pienriistan lupa-alueista voi lunastaa pienriistan metsästykseen käytettävän koiran koulutusluvan. Koulutusluvan hinta on 20 € / kausi. Koulutuslupa ei oikeuta pitämään asetta mukana.