Siirry pääsisältöön

Stáhta guovlluin čuovvut dás ovddosguvlui Meahcceetikeahta

Vuordit ahte meahcásteaddjit ja guolásteaddjit čuvvot dás ovddosguvlui ođđa Meahcceetikeahta Meahciráđđehusa guollečáziin ja meahcástanguovlluin. Meahcceetikeahtta deattuha sállaša, luonddu ja nuppiid meahcis johttiid gudnejahttima. Stáhta guovlluide háhket jahkásaččat sullii 200000 meahcástan- ja guolástanlobi.

Valtion alueilla noudatetaan jatkossa Eräetikettiä

Metsästäjien ja kalastajien odotetaan jatkossa noudattavan uutta Eräetikettiä Metsähallituksen kalavesillä ja metsästysalueilla. Eräetiketti painottaa saaliin, luonnon ja toisten luonnossa liikkujien kunnioitusta. Valtion alueille hankitaan vuosittain noin 200000 metsästys- ja kalastuslupaa.

Kalastonhoitomaksu tarvitaan vapaluvan lisäksi

Kalastonhoitomaksu on kalastuksen perusmaksu, joka kaikkien 18–64-vuotiaiden kalastajien on maksettava muun kalastusluvan lisäksi. Palautteen perusteella tämä usein unohtuu. Esimerkiksi Metsähallituksen erityiskohteille hankittu vapalupa tai pyydyslupa ei siis riitä.

Suomu-lehti jaetaan asiakkaille 24. huhtikuuta alkaen

Jos olet maksanut kalastonhoitomaksun koko vuodeksi maaliskuun loppuun mennessä, saat Suomu-lehden postitse 24. huhtikuuta alkavalla viikolla. Huhtikuun aikana vuosimaksun maksaneet saavat lehtensä toukokuussa. Suomun takakannessa on kalastuskortti, joka kannattaa ottaa talteen.

Kalastonhoitomaksu on 47 euroa kalenterivuodelta

Kalastonhoitomaksu on kalastajien perusmaksu. Sen maksavat kaikki 18–64-vuotiaat, jotka kalastavat muuten kuin pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Jos ostit vaikkapa vapaluvan Metsähallitukselta, tarvitset lisäksi perusmaksun eli valtion kalastonhoitomaksun.