Vikaköngäs 2565

Vikakönkään alue sijaitsee E 75 -tien varressa 25 km Rovanimeltä pohjoiseen. Alueseen kuuluu n. 3 kilometriä Raudanjokea Vikajärvestä alaspäin. Vikaköngäs sisältyy Napapiirin retkeilyalueeseen, jossa on tasokas retkeilyn palveluvarustus, mm retkeilypolkuja ja tulipaikkoja. Vikakönkäältä on polkuyhteys etelään Vaattunkikönkäälle.

Riippusillasta ylävirtaan on rakennettu n. 200 m pitkä koskimelontarata. Koskimelontarata koostuu teräksisistä pylväistä molemmin puolin koskea ja näitä yhdistävistä teräsvaijereista. Koskimelontarata vaikeuttaa kalastusta ollessaan pystytettynä.

Vikaköngäs

Vapakalastus
Kalenterivuosi. Kalastus on tauolla Vikakönkäällä 6.-8.6. klo 15 saakka lasten Vapapäivän vuoksi. Taimenen kalastus kielletty 1.9. - 30.11. ja harjuksen kalastus kielletty 1.4. - 31.5.
Perhokalastus, Heittokalastus
Ahven, Harjus, Hauki, Taimen, Kirjolohi
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Laavu, Kota, Liikuntarajoitteisille sopiva

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 12 € / 3 h
 • 18 € / vrk

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat-verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen. Maksutonta lupaa koskevat samat lupaehdot kuin maksullista viikkolupaa.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18- vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka on avoinna arkisin kello 9–16.

 

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luovuttua järjestelmän ylläpidosta.

 

 

Vikajärvi: Valinta Ovaskainen

Rovaniemi: Pilke-talo

 

Lupia jäljellä / vapaita päiviä
 • Useita jäljellä
 • Alle 5 jäljellä
 • Loppu

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Kalenterivuosi. Kalastus on tauolla Vikakönkäällä 6.-8.6. klo 15 saakka lasten Vapapäivän vuoksi. Taimenen kalastus kielletty 1.9. - 30.11. ja harjuksen kalastus kielletty 1.4. - 31.5.
 • Kaikkeen kalastamiseen vaaditaan Vikakönkään vapalupa. Yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen, viehekalastus kalastonhoitomaksulla) on kielletty Lapin ELY:n päätöksellä (1449-5710-2016) kalaistutusten taloudellisen hyödyntämisen turvaamiseksi.
 • Luvalla on sallittu viehekalastus (uistin, perho, jigi).
 • Kalastajaa kohti saa käyttää yhtä vapaa tai siimaa, jonka on oltava kalastajan kädessä tai käden ulottuvilla.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

 • Taimen vähintään 60 cm
 • Rasvaevätön taimen vähintään 50 cm
 • Harjus vähintään 35 cm

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

3 tunnin lupa 1 lohikala
Vuorokausilupa 3 lohikalaa
Viikkolupa 3 lohikalaa / vrk


Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.
Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään lupatyypin kohdalla mainitun määrän lohikaloja. Lupatyyppien yhdistelmästä riippumatta enimmäismäärä on kolme lohikalaa / vuorokausi.

Saaliskiintiö ei koske siikaa.