Siirry pääsisältöön

Niemisjärvet, Evo 6502

 

Niemisjärvien lupa-alue (Ylinen ja Alinen Niemisjärvi, Vähä Koukkujärvi ja Kalliojärvi) sijaitsee Evon retkeilyalueella, jonne on lyhyt matka eteläisen Suomen asutuskeskuksista. Niemisjärvien pinta-ala on noin 30 hehtaaria, ja niihin istutetaan säännöllisesti kirjolohta kalastajien iloksi.

Evo soveltuu erityisen hyvin koko perheen kalastus- ja retkeilykohteeksi ja tarjoaa mainiot kalavedet sekä aloittelijoille että konkareille. Niemisjärvillä on myös oma heittolaituri liikuntaesteisille kalastajille. Kalaa on mahdollista narrata joko rannalta tai veneestä.

Vähä-Koukkujärvi on varattu alle 15-vuotiaille kalastajille. Järven rannalla tai jäällä voi opetella kalastusta rauhassa esimerkiksi vanhempien avustuksella. Mikäli samaan seurueeseen kuuluva aikuinen on hankkinut vapaluvan Niemisjärvien lupa-alueelle, voi alle 15-vuotias kalastaa aikuisen kanssa samaan saaliskiintiöön, eikä hän tällöin tarvitse omaa vapalupaa. Yksin kalastaville nuorille on tarjolla vapalupa puoleen hintaan.

Niemisjärvet, Evo

Vapakalastus
Kalenterivuosi
Onkiminen, Pilkkiminen, Heittokalastus, Perhokalastus, Uistelu
Ahven, Hauki, Kirjolohi, Siika, Taimen
Pyyntikokoisen kalan istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu, Kelluntarengas, Mökki

Luvan ostaminen

Niemisjärvien vapalupa-alueella luvan voimassaoloajaksi asiakas voi valita kolme tuntia tai 24 tuntia. Vapalupien hinnat ovat seuraavat:

Luvan voimassaoloaika Hinta
3 tuntia 12 €
3 tuntia (1.1.2024 alkaen) 15 €
24 tuntia 18 €
24 tuntia (1.1.2024 alkaen) 25 €
7 vuorokautta (1.1.2024 alkaen viikkolupa poistuu valikoimasta) 90 €

Alle 18-vuotias saa vapaluvan puoleen hintaan.

Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen vapaluvalla samaan saaliskiintiöön, jolloin he eivät tarvitse omaa vapalupaa.

Perhe voi ostaa perheluvan, jonka hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa tai huoltajansa sekä avio- ja avoparit.

Mistä luvan voi hankkia

 

Eräluvat-verkkokaupassa vapaluvan voi maksaa yleisimmillä maksutavoilla (verkkokauppa.eraluvat.fi).

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös Erälupien puhelinpalvelu, joka palvelee arkisin kello 9–15.

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai luottokortti. Näin otat sovelluksen käyttöön.

 

Sovelluksella voit ostaa vapaluvan helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai credit-kortti. Näin otat sovelluksen käyttöön.

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luovuttua järjestelmän ylläpidosta.

 

 

Asikkala: Tmi Huoltotupa

Lupaehdot

Alueen lupaehdot

Kalenterivuosi

Mihin lupa oikeuttaa

Kaikkeen kalastamiseen Niemisjärvien vapalupa-alueella täytyy hankkia vapalupa Niemisjärvet 6502. Tämä vapalupa oikeuttaa viehekalastukseen uistimella, perholla tai jigillä sekä onkimiseen ja pilkkimiseen.

Vapalupa-alueella Niemisjärvet 6502 eivät päde yleiskalastusoikeudet, joten siellä on kiellettyä kalastaa pelkällä kalastonhoitomaksun viehekalastusoikeudella sekä onkia ja pilkkiä, ellei ole hankkinut vapalupaa. Päätöksen yleiskalastusoikeuksien rajoittamisesta on tehnyt Pohjois-Savon ELY-keskus.

Aluerajoitukset

Vähä-Koukkujärvellä saavat kalastaa vain alle 15-vuotiaat.

Kalastusvälineet ja syötit

Vapalupa-alueella Niemisjärvet 6502 on sallittua käyttää keinotekoisia vieheitä, kuten uistinta, perhoa, jigiä ja pilkkiä. Sallittua on käyttää myös luonnollisia syöttejä, kuten matoa, katkarapua tai syöttitahnaa.

Avovesikaudella kalastaja saa käyttää yhtä (1) vapaa, jossa on yksi siima. Vavan on oltava kalastajan kädessä tai käden ulottuvilla, enintään kahden metrin päässä kalastajasta. Vavan jättäminen yksin pyyntiin on kielletty. Soutu-uistelussa yksi kalastaja saa käyttää kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima.

Jäältä kalastaessaan kalastaja saa käyttää enintään kahta (2) vapaa, joissa molemmissa on yksi siima. Näistä vavoista toinen saa olla niin kutsuttu ootto-onki (vapa, joka jätetään yksin pyyntiin). Ootto-onki saa olla pyynnissä enintään 10 metrin päässä kalastajasta. Jos 18–64-vuotias kalastaa jäältä aktiiviongella eli pilkkii ja hänellä on samaan aikaan pyynnissä ootto-onki, täytyy hänellä olla kalastonhoitomaksu maksettuna.

Sukelluskalastus ja harppuunakalastus on kielletty.

Vesikulkuneuvot

Kalastaja voi tuoda oman soutuveneen Niemisjärville mutta ei kuitenkaan Vähä-Koukkujärvelle eikä Kalliojärvelle. Kun vapaluvan voimassaoloaika on päättynyt, täytyy kalastajan myös viedä vene mukanaan pois alueelta.

Kalastaessa saa käyttää sähköperämoottoria.

Kelluntarenkaan käyttö kalastuksessa on sallittu.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

Kalastajan tulee noudattaa kalastusasetuksen mukaisia pyyntimittoja ja rauhoitusaikoja.

Saaliskiintiöt

Saaliskiintiön suuruus riippuu luvan voimassaoloajasta. Kalastaja saa ottaa saaliikseen enintään niin monta kalaa, kuin seuraavassa taulukossa lukee:

Luvan voimassaoloaika Enimmäissaalis
3 tuntia 1 kirjolohi tai taimen
24 tuntia 3 kirjolohta tai taimenta
7 vuorokautta 2 kirjolohta tai taimenta vuorokaudessa

Muiden kalalajien saalismääriä ei ole rajoitettu.

Yksi henkilö saa 24 tunnin aikana ottaa saaliikseen enintään kolme kirjolohta tai taimenta riippumatta siitä, kuinka monta vapalupaa hän on hankkinut.

Lisätiedot

Kalaveden hoito

Niemisjärvien vapalupa-alueelle istutetaan pyyntikokoista kirjolohta touko-syyskuussa 2–3 viikon välein. Talvikaudella kirjolohta istutetaan 1–2 kertaa.