Kalastusluvat on jaettu kalastustavan mukaisesti: Vapaluvalla voit kalastaa uistimella, perholla, pilkkimällä tai onkimalla vapa-alueen ehdoista riipuen. Pyydysluvalla voit kalastaa muun muassa verkolla tai katiskalla. Ravustusluvalla voit ravustaa alueilla, jotka ilmoitetaan erikseen ennen kauden alkua.

Metsähallituksen kalastuspaikat ovat yleensä sellaisia, joissa ei voi vapakalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Ne ovat vaelluskalavesien virta- ja koskipaikkoja tai rauhoitettuja erityisalueita, joihin tarvitset erillisen vapaluvan. Myös pyydyskalastukseen, usean vavan kalastukseen tai ravustukseen valtion vesillä tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen erillisen luvan.

Lupa on aina sijoitus luontoon, sillä Metsähallitus käyttää lupatuotot kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Pinnalla

Saimaannorppa: Kalastusrajoitukset leviävät Puruvedelle ja laajenevat Paasselällä

Saimaannorpan suojelemiseksi kalastusrajoitusalueen yhtenäisyyttä edistetään osakaskuntien kanssa vapaaehtoisilla sopimuksilla.

Suomu-lehti on ilmestynyt - nappaa kalastuskortti mukaan ja suuntaa kohti kalavesiä!

Valtakunnallinen kalastuslehti Suomu ilmestyy nyt toista kertaa. Tiistaina ja keskiviikkona ensimmäistä kertaa jaettava lehti on suunnattu kalastonhoitomaksun kalenterivuodeksi maksaneille, ja lehden mukana tulee kalastuskortti. Se auttaa kalastuksenvalvojien työtä.

Ylä-Lapin kalastuslupien myynti alkaa - Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin luvan ostamisesta

Kesän 2018 kalastusluvat Ylä-Lapin jokikohteille tulevat porrastetusti myyntiin 3.5. alkaen. Toukokuun 3. päivä aloitetaan lupamyynti Enontekiön ja Inarin kohteille ja toukokuun 9. päivä Utsjoelle. Tässä vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin lupamyyntiin liittyen.

Kalastaja voi vähentää IHN-riskiä

Huolellinen kalastaja ei päästä IHN-virusta leviämään, muistuttaa Evira. IHN on lohikalojen tauti, joka tappaa alle kahden kuukauden ikäisiä kaloja. Lue Eviran ohjeet leviämisen ehkäisemiseksi!

Suomu ja kalastuskortti tipahtavat postiluukusta viikko vapun jälkeen

Jatkossa lehti jaetaan kerran kuussa kalastonhoitomaksun kalenterivuodeksi maksaneille. Jos haluat ruotsinkielisen lehden, vaihda Eräluvat-verkkokaupan asiointikieleksi ruotsi