Metsähallitukselta saat kalastusluvat valtion vesialueille. Kalastusluvat on jaettu kalastustavan mukaisesti: Vapaluvalla voit kalastaa uistimella, perholla, pilkkimällä tai onkimalla lupa-alueen ehdoista riippuen. Pyydysluvalla voit kalastaa muun muassa verkolla tai katiskalla. Ravustukseen on saatavilla ravustuslupa.

Metsähallituksen kalastuspaikat ovat yleensä vaelluskalavesien virta- ja koskipaikkoja tai rauhoitettuja erityisalueita, joissa kalastamiseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi vapalupa. Usealla vavalla kalastamiseen, pyydyskalastukseen ja ravustukseen valtion vesillä tarvitset aina kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen erillisen kalastusluvan.

Metsähallitus myös myöntää ja myy Ylä-Lapin paikallisten kalastusluvat.

Lupa on sijoitus luontoon, sillä Metsähallitus käyttää lupatuotot kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Pinnalla

Heikinlammella pilkki 57 lasta

22.02.2020

Iloisia uutisia: kaikkia pilkkitapahtumia ei ole peruttu. Heikinlammen Pilkkivapapäivään osallistui lauantaina 57 lasta ja nuorta.

Pilkkivapapäivä perutaan myös Hämeenlinnan Evolla

20.02.2020

Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat ovat päättäneet perua lauantaiksi suunnitellun Pilkkivapapäivän Evolla. Jää oli torstain mittauksissa haurastunut vaarallisesti. Heikinlammen Pillkivapapäivä Kivijärvellä Keski-Suomessa järjestetään.

Hiihtolomat ja Pilkkivapapäivä lähestyvät

14.02.2020

Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestävät hiihtolomien Pilkkivapapäivän toista kertaa. Pilkkivapapäivänä kaikki alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi erikoiskalakohteilla Hämeenlinnan Evolla, Kinnulassa Heikinlammella, Mikkelin Valkeassa, Kuhmon Syväjärvellä ja Sievin Maasydänjärvellä.

Pilkkivapapäivä Matildanjärvellä perutaan, muut tapahtumat järjestetään

07.02.2020

Hiihtolomat ja Pilkkivapapäivän tapahtumat lähestyvät. Talvi on tullut kuitenkin liian hitaasti Teijoon, joten Matildanjärven pilkkipäivä joudutaan perumaan. Evolla, Mikkelissä, Sievissä, Kivijärvellä ja Kuhmossa lapset pääsevät pilkille suunnitellusti.

Kalastonhoitomaksuja ja kalastusneuvontaa Vene 20 Båt -messuilla

04.02.2020

Metsähallitus on mukana 7.-16.2.2020 Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä Vene 20 Båt -messuilla. Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat ry tarjoavat yhteisellä osastolla mahdollisuuden ostaa kalastuskortin sekä ajankohtaista tietoa vapaa-ajankalastuksesta.