Siirry pääsisältöön
31.05.2021 Tanja Vallo

Ensimmäinen villi metsäpeuranvasa syntyi Lauhanvuoressa

Lauhanvuoren kansallispuiston tuntumassa syntyi viime viikolla villi metsäpeuranvasa vaatimelle, joka vapautettiin totutustarhasta viime kesänä. Nyt syntyneellä vasalla on tärkeä rooli metsäpeuran palautuksessa osaksi läntisen Suomen lajistoa.

31.05.2021 Kirsi Suojoki

Eräluvat-sovellukseen tuli uusia maksutapoja

Vuosi sitten julkaistua Eräluvat-sovellusta on päivitetty. Uudistetun ilmeen lisäksi päivitys toi sovellukseen uusia maksutapoja, nyt maksun voi suorittaa myös MobilePaylla tai omassa verkkopankissa pankkipainikkeen kautta. Muutos on asiakkaiden paljon toivoma, sillä tähän saakka sovelluksella erälupia ostaessa maksun on voinut suorittaa vain maksukortilla.

27.05.2021 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksuvaroja jaettiin Järvi-Suomeen 153 hankkeelle

Pohjois-Savon ELY-keskuksen kalatalousyksikkö uutisoi jakaneensa kevään 2021 aikana Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa yhteensä noin 1,11 miljoonaa euroa avustuksina kalataloutta edistäviin hankkeisiin ja kalatalousaluetoimintaan. Varat ovat kertyneet kalastajien maksamista kalastonhoitomaksuista.

17.05.2021 Aku Ahlholm

Metsähallitus lisää erävalvontaa Saimaalla

Metsähallitus on palkannut Saimaalle oman erätarkastajan. Lisäksi hänen apunaan työskentelee heinäkuun loppuun saakka kaksi kausivalvojaa. Tarkoituksena on valvoa saimaannorpan suojelemiseksi asetettuja kalastusrajoituksia. Lisäksi tavoitteena on neuvonnalla ja ohjauksella ehkäistä luvatonta tai laitonta toimintaa sekä suojella eläimistöä ja turvata luonnossa liikkumista.

14.05.2021 Aku Ahlholm

Kieppi selvitti, milloin saaliin saa vähimmällä vaivalla

Vuoden 2021 Kieppi-lehti on ilmestynyt. Kieppi jaetaan kaikille, jotka ovat hankkineet Metsähallitukselta metsästysluvan edellisvuonna. Vertailujutussa lasketaan, kuinka paljon riistasta saa energiaa ja kuinka paljon sitä kuluu riistaa pyydettäessä.

07.05.2021 Kirsi Suojoki

Kalastonhoitomaksujen kysyntä jatkuu korkeana

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin huhtikuun loppuun mennessä yli 70 000 kpl. Määrä on lähes yhtä suuri kuin vuosi sitten koronapandemian nostettua myynnin maaliskuussa ennätysvauhtiin. Tuottoa on kertynyt yli kolme miljoonaa euroa.

06.05.2021 Aku Ahlholm

Metsähallitus ei myy tänä vuonna kalastuslupia Tenon sivujokiin

Tenojokeen laskeviin Vetsijokeen ja Utsjokeen ei kuluvana vuonna myydä lainkaan kalastuslupia ulkopaikkakuntalaisille valtion vesialueille. Tenojoen pääuoman ja sivujokien lohenkalastus on asetuksella kielletty tulevalla kalastuskaudella lohikantojen suojelemiseksi sekä Norjassa että Suomessa.

05.05.2021 Aku Ahlholm

Jokien kunnostukseen etsitään nyt urakoitsijoita

Metsähallitus etsii jokien ja purojen kunnostukseen monenlaisia yrittäjiä: sorantoimittajia, käsinkunnostajia, kaivinkoneurakoitsijoita ja helikopterisorastajia. Kohteita on eri puolilla Suomea. Tarjouspyyntöjä on jo julkaistu Hilmassa ja lisää on tulossa kevään mittaan.