Siirry pääsisältöön

Kemi-Tornio-alueen kaupunkilaislupa 2652

Lapin maakunnassa kemiläisillä ja torniolaisilla on oikeus hankkia kaupunkilaisen kanalintukausilupa, joka oikeuttaa metsästämään Metsähallituksen osoittamalla alueella. Käytännössä kausilupa myönnetään Kemi-Tornio-seudun lähikunnassa sijaitsevalle Metsähallituksen pienriistan lupa-alueelle.

Kaupunkilaisen kausiluvan voi hakea huhtikuun aikana lupahakujärjestelmän (lupahaku.eraluvat.fi) kautta tai vaihtoehtoisesti ostaa Erälupien palvelunumerosta 020 69 2424 (arkisin 9 - 15). Puhelinmyynnin alkamispäivä on ilmoitettu Kanalinnut-sivulla.

Alueella harjoitettava poronhoito tulee huomioida erityisesti koiran kanssa metsästettäessä. Käytännön ohjeet löytyvät tältä sivulta kohdasta Huomioitavaa tällä alueella sekä sivulta Metsästys Pohjois-Suomessa.

Kemi-Tornio-alueen kaupunkilaislupa

Kyllä
Kanalinnut
Kanalinnut
Vesilinnut, jänis

Lupa-alueen kartta

Ei karttaa tällä hetkellä Lappi, Kemi Tornio

Kanalintujen kausiluvat

Kausilupa on hyvä vaihtoehto, jos haluat metsästää usein samalla alueella, ja sinulla ei ole mahdollisuutta metsästää jonkin metsästysseuran mailla.

Lupa Hinta
Lapin kaupunkilaislupa (Kemi ja Tornio) 80 €

Hakuaika vuonna 2024

Kausilupaa voit hakea aina metsästyskautta edeltävänä keväänä. Haku alkaa 1.4.2024 ja päättyy 30.4.2024 kello 16.00.

 

Kausilupaa kannattaa hakea sähköisesti. Näin voit hyödyntää myös edellisvuoden hakemuksesi. Järjestelmä on avoinna hakuaikana. Lupahakemukset vastaanottavat ja käsittelevät Metsähallituksen eräsuunnittelijat. Siirry lupahakujärjestelmään (lupahaku.eraluvat.fi).

 

Voit myös tulostaa täytettävän lomakkeen ja palauttaa sen lupa-aluetta vastaavaan toimipaikkaan hakuaikana. Tulosta hakulomake tästä (PDF, 789kt).

Lupaehdot

Huomioitavaa tällä alueella

PORONHOITO

Varmista aina, ettei toiminnastasi aiheudu häiriötä poronhoidolle. Porot ja porotyöt tulee huomioida erityisesti silloin, kun metsästät koiran kanssa. Tutustu ennen metsästystä näihin käytännön ohjeisiin.

  • Käynnissä olevat poronhoitotyöt: porotyot.fi. Huomaathan, että palvelu ei ole kaikkien paliskuntien käytössä.
  • Paliskuntien poroisäntien yhteystiedot: paliskunnat.fi.

NEUVONTA

Metsästysaluetta koskeva neuvontaa saa Erälupien palvelunumerosta 020 69 2424 (avoinna arkisin kello 9 - 15).

PALVELUITA ALUEELLA