Inarin retkeilyalue 1579

Alue soveltuu hyvin perheille ja kalastusta vasta aloittelevalle helpon saavutettavuuden vuoksi. Myössäjärven alue Ivalon ja Inarin välillä on vanhaa aarnimetsäaluetta ja kalastusjärvet (Myössäjärvi, Mukkajärvi, Harrijärvi ja Lentokonelampi) ovat lähellä 4-tietä. Inarista 8 km etelään Tuulispää-tunturin länsipuolella sijaitseva Tuulisjärvi on erinomainen koko perheelle sopiva kalastus- ja retkeilykohde. Järvessä on runsaasti erikokoista tunturirautua. Tuulispäälle johtavan tien (2,8 km) yläosassa on pysäköintipaikka, josta johtaa merkitty polku järven rannalle. Järvi sijaitsee korkealla tunturissa ja sen rannalla on huollettu tulipaikka. Tuulisjärvi on talvella raudunkalastajien suosima pilkkipaikka; järvi soveltuu hyvin päiväretkikohteeksi.

Inarin retkeilyalue

Vapakalastus
Kalenterivuosi. Joki- ja purovedet rauhoitettu 1.9 – 30.11 välisenä aikana.
Pilkkiminen, Heittokalastus, Perhokalastus
Nieriä, Harjus, Taimen, Siika, Ahven, Hauki
Luontaisten lajien poikasistutuksia, Luontainen kalasto, ei istutuksia
Tulentekopaikka, Laavu
Inarin kirkokonkylän ja Ivalon läheisyydessä oleva helposti saavuttava kalastus- ja retkeilykohde. Alueella on useita rautujärvi mm. Tuulijärvi, Myössäjärvi ja Mukkajärvi. Alueella on merkittyjä polkuja ja tulipaikkoja.
Tuulijärvellä pääset ihailemaan Inarin parasta luontoa ja rautujen saanti on on vain sinusta kiinni.

Luvan ostaminen

Hinnat:

 • 8 € / 3 h
 • 10 € / vrk
 • 35 € / vko
 • 50 € / kalenterivuosi

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen.
Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Yksin kalastaville alle 15- vuotiaille on Eräluvat verkkokaupasta saatavilla maksuton viikon kalastuslupa erikseen.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/ huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen. 

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

 

Mobiililuvat ovat poistuneet käytöstä 1.1.2020 operaattorin luopuessa nykyisen järjestelmän ylläpidosta.

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

Kalenterivuosi. Joki- ja purovedet rauhoitettu 1.9 – 30.11 välisenä aikana.
 • Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.
 • Sallitut pyydykset: Uistin, perho, pilkki ja järvissä onki
 • Maa- ja metsätalousministeriön 30.12.2004 antaman asetuksen no.1376/2004 perusteella on syöttikalan käyttö onginnassa, pilkkimisessä ja viehekalastuksessa ehdottomasti kielletty.
 • Lupa oikeuttaa kalastamaan myös lupa-alueeseen merkityissä virtaavissa vesissä sekä karttaan numeroiduissa erityisvesissä missä viehekalastus sekä onkiminen ja pilkkiminen on Lapin ELY-keskuksen antamalla päätöksellä 21.11.2016 (1449/5710-2016) muutoin kielletty. Mainitut vedet on merkitty Inarin retkeilyalueen kalastusaluekarttaan.
 • Lisätietoa Inarin kalastusalueen kalastussäännöstä saat: http://www.inarinkalastusalue.fi/
 • Siirryttäessä kalastamaan Jäämereen laskeviin vesistöihin, on kalastusvälineet desinfioitava asianmukaisesti gyrodactylys salaris loisen leviämisen estämiseksi.
 • Ylä-Lapin kuntien ulkopuolelta tuotavien kalastusvälineiden on oltava ehdottoman kuivia tai ne on desinfioitava desinfiointipisteessä.
 • Desinfiointipisteitä: Tenojoen vesistöalueella mahdollisuus desinfiointiin 15 luvanmyyntipisteessä. Inarissa Inarin kalasatama.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

 • Kaikki taimenmuodot 50 cm
 • Harjus 30 cm

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

Nieriä (rautu) Ei saaliskiintiötä
Muut lohikalat 3 kalaa / vuorokausi

Lisätiedot

Palvelut

Retkeilyalueella on merkittyjä polkuja, tulipaikkoja, vuokrakämppiä ja mukavia leiriytymispaikkoja. Tuulijärvelle on merkitty polku, joka lähtee Tuulispään tien päässä olevalta P-alueelta.

Tietoja alueen luonnosta ja retkikohteista: http://www.luontoon.fi/retkikohteet

Muita palveluita alueella:

Inari Saariselkä