Siirry pääsisältöön
07.05.2020 Aku Ahlholm

Ennätysmäärä metsästäjiä haki kausilupaa

Kevään luontoinnostus näyttää tarttuneen myös metsästäjiin. Metsähallituksen kausiluvat kanalinnustukseen olivat kevään haussa suositumpia kuin koskaan. Kausilupaa haki yli 3 000 metsästäjää, mikä oli 25 prosenttia viime vuotta enemmän.

06.05.2020 Aku Ahlholm

Erävalvonta sakottaa luvattomista nuotioista

Metsähallituksen erävalvonta kiinnittää nyt erityistä huomiota villiintyneeseen nuotioretkeilyyn. Luvattomasta avotulesta seuraa sakkoja. Poikkeusolot ovat lisänneet luontoharrastuksia, mikä ilahduttaa asiantuntijoita, mutta lieveilmiöt halutaan kuriin.

04.05.2020 Aku Ahlholm

Uusi Tuikki esittelee uuden polven kalastajan

Tuikki 2020 on julkaistu. Tänä keväänä pääsevät ääneen kalastajat, jotka valmistautuvat ylioppilaskevääseen kalastaen tai janoavat hyvää selfiekuvaa veden ääreltä yhtä lailla kuin hyvää saalista.

17.04.2020 Aku Ahlholm

Gieldda olbmuid johkalobit vuovdimassii miessemánus

Eanodaga, Anára ja Ohcejoga gieldda olbmuid johkalobiid vuovdin álgá 5. Miessemánu dmu 13 rájes. Lobi sáhttá diŋgot telefovnnain Meahciráđđehusa bálvalanbáikkiin Davvi-Sámis. Báikki alde lobit eai vuvdojuvvo koronavirusa leavvanriskka dihtii.

17.04.2020 Aku Ahlholm

Ylä-Lapin kalastuslupien myynti siirtyy

Metsähallitus aloittaa Ylä-Lapin jokikalastuslupien myynnin ulkopaikkakuntalaisille aikaisintaan 18. toukokuuta. Lupamyynti aloitetaan tuolloin, jos ollaan varmoja siitä, että kalastuskausi voidaan turvallisesti avata kesäkuussa.

17.04.2020 Aku Ahlholm

Kuntalaisen jokiluvat myyntiin toukokuussa

Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntalaisten jokilupien myynti alkaa 5. toukokuuta kello 13 alkaen. Luvan voi tilata puhelimitse Metsähallituksen palvelupisteistä Ylä-Lapissa. Paikan päällä lupia ei myydä koronaviruksen leviämisriskin vuoksi.

08.04.2020 Kirsi Suojoki

Eräluvat-mobiilisovelluksen julkaisu viivästyy

Koronapandemia vaikuttaa valitettavasti myös Eräluvat-mobiilisovelluksen julkaisuun. Sovellukseen tehdään parhaillaan viimeisiä teknisiä varmistuksia, ja se oli tarkoitus julkaista lähipäivinä. Uusien sovellusten vahvistaminen on tällä hetkellä kuitenkin hidasta niitä julkaisevien Applen ja Googlen poikkeuksellisen työvoimatilanteen vuoksi.

07.04.2020 Kirsi Suojoki

Poikkeuksellinen alkuvuosi on innostanut ihmiset kalastamaan

Kalastonhoitomaksuja on lunastettu vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana aiempaa aktiivisemmin. Tammi-maaliskuun kalastonhoitomaksuista kertyi yli 1,4 miljoonaa euroa, joka on 25 % viime vuoden vertailuajanjaksoa enemmän. Näyttää siltä, että leuto talvi ja koronaepidemiasta johtuva valtakunnallinen poikkeustila ovat saaneet ihmiset kalastamaan, arvioi Metsähallitus.