Siirry pääsisältöön
06.09.2020 Tanja Vallo

Vapapäivä innosti nuoret kalaan poikkeuksellisesta ajankohdasta huolimatta

Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön järjestämää Vapapäivää vietetään tavallisesti kesäkuun ensimmäisenä lauantaina kouluvuoden päättymisen kunniaksi. Kevään koronatilanteen vuoksi Vapapäivä siirrettiin uuden lukuvuoden alkupuolelle, syyskuun 5. päivälle. Tämä ei innokkaita kalastajia haitannut: tapahtumiin saapui yhteensä 750 lasta ja nuorta.

04.09.2020 Tanja Vallo

Eräluvat-sovelluksella pääsee nyt hirvi- ja karhujahtiin

Karhunmetsästysluvan sekä hirvenmetsästyksen vierasluvan valtion maille voi tänä syksynä hankkia Metsähallituksen Eräluvat-sovelluksella. Karhulupia myydään vuosittain 3 700 kappaletta ja hirvenmetsästyksen vieraslupia 3 800 vuorokautta.

31.08.2020 Tanja Vallo

Kuhmon ja Vaalan Vapapäivä-tapahtumat perutaan koronatilanteen vuoksi

Lauantaina 5. syyskuuta vietetään valtakunnallista Vapapäivää, jolloin alaikäiset pääsevät ilmaiseksi kalaan monille Metsähallituksen kalastuskohteille. Kuhmon Syväjärvellä ja Vaalan Manamansalossa Vapapäivä joudutaan kuitenkin perumaan huonontuneen koronavirustilanteen vuoksi. Vapapäivän järjestäjiä ovat Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat.

28.08.2020 Aku Ahlholm

Vapapäivä lähestyy – lapset ilmaiseksi kalaan arvokalakohteille

Kaikki alaikäiset pääsevät ilmaiseksi kalastamaan arvokalakohteille lauantaina 5. syyskuuta. Vapapäivä-tapahtuma järjestetään tavallisesti kesäloman alun kunniaksi. Tänä vuonna kalastuskohteet avataan lapsille koulujen alkamisen kunniaksi. Kohteilla noudatetaan turvallisuusohjeita.

26.08.2020 Aku Ahlholm

Torstaina aletaan myydä Länsi- ja Etelä-Lapin lupia

Torstaina 27.8. metsästäjät voivat alkaa ostaa Metsähallituksen kanalinnustuslupia Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Ranuan, Simon, Keminmaan, Tervolan, Ylitornion ja Posion lupa-alueille. Lupia myydään nyt koko metsästyskaudelle, myös talvilinnustuskaudelle, jos se on sallittua kohteella.

24.08.2020 Tanja Vallo

Kanalintulupia Itä-Lappiin voi ostaa tiistaista alkaen

Metsähallituksen pienriistaluvat, joilla saa metsästää kanalintuja, tulevat myyntiin tällä viikolla alue kerrallaan. Tiistaina 25. elokuuta ovat vuorossa Salla, Savukoski, Pelkosenniemi, Sodankylä ja Kemijärvi.