Siirry pääsisältöön
31.05.2013 Aku Ahlholm

Jokikalastajan kesä alkaa

Heti kesäkuun alusta aukeaa suuri osa Lapin ja Pohjanmaan kalastuskohteista. Lapissa aukeavat muun muassa Näätämöjoki, Lätäseno, Livojoki, Vasaköngäs ja Nuorttijoki.

29.05.2013 Mikko Rautiainen

Pienriistan metsästyslupien myynti alkaa 3. kesäkuuta

Metsähallitus aloittaa pienriistan metsästyslupien myynnin maanantaina 3.6., jolloin myyntiin tulevat luvat Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomen alueella sijaitseville lupa-alueille. Tästä eteenpäin lupamyynti etenee alueittain porrastetusti. Alueet ja myynninaloituspäivät voi tarkistaa pienriistasivuilta.

28.05.2013 Aku Ahlholm

Kainuuseen ja Koillismaalle 200 kilometriä uutta kalakohdetta

Kalastuskauden avaus on tänä vuonna ainutlaatuinen: Kainuussa ja Koillismaalla avataan kesäkuussa peräti kolme uutta yhteislupakohdetta, joiden yhteispituus on 200 kilometriä. Uutta lupa-aluetta on pohjoisessa jopa kaksi kertaa niin paljon kuin koko Vantaanjoessa pituutta.

26.05.2013 Aku Ahlholm

Taimenpeli ja motosimu olivat messujen hittejä

Pohjois-Suomen erämessut jatkuivat Ouluhallissa sunnuntaihin saakka. Metsähallituksen osastolla sadat messuvieraat pelasivat Oulangan taimen -peliä ja metsätalouden motosimulaattoria.

21.05.2013 Aku Ahlholm

Ilkan erätoimittaja Pekka Rajala sai ansiomerkin

Metsähallitus on myöntänyt sanomalehti Ilkan toimittajalle Pekka Rajalalle hopeisen ansiomerkin. Rajala on toimittajan työssään tuonut vuosikymmenien ajan esille suomalaista erämaaluontoa. Hän on erikoistunut suoluontoon ja ihmisten luontosuhteeseen.

16.05.2013 Aku Ahlholm

Vapapäivää seurataan Facebookissa

Koululaisten kesäloma alkaa jälleen ilmaiseksi kalastaen lauantaina 8.6. Vapapäivän kuulumiset välittyvät osoitteessa facebook.com/vapapaiva.

03.05.2013 Aku Ahlholm

Vapapäivä aloittaa lasten kesäloman

Kesäloman ensimmäinen lauantai eli 8.6.2013 on jälleen pyhitetty kalastukselle. Vapapäivänä useat Metsähallituksen virkistyskalastuskohteet ovat avoinna ilmaiseksi kaikille alle 18-vuotiaille.