Siirry pääsisältöön
01.07.2014 Aku Ahlholm

Tutkijat etsintäkuuluttivat meriharjuksen sosiaalisessa mediassa

Meriharjuksen etsintäkuulutus leviää sosiaalisessa mediassa. Itse kalaa sieltä tuskin löytyy, mutta Metsähallitus päätti alkaa etsiä uhanalaista meriharjusta sosiaalisesta mediasta, koska lajista kaivataan kipeästi lisää havaintoja. Etsintäkuulutus liittyy Metsähallituksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen pelastusoperaatioon, jonka tarkoitus on elvyttää meriharjuskanta ja laatia kannanhoitosuunnitelma.

27.06.2014 Aku Ahlholm

Kalastuksenvalvojat puuttuvat vääriin pyydysmerkkeihin

Metsähallituksen kalastuksenvalvojat eivät ehdi lomailla näihin aikoihin. Tänä kesänä valvojat keskittyvät erityisesti siihen, että kalastajat noudattavat tarkempia pyydysmerkkejä ja uusia alamittoja.

10.06.2014 Aku Ahlholm

Vapapäivän lahjakortin voittaja arvottiin

Lauantaina järjestetyn Vapapäivän yhteydessä arvottiin 100 euron lahjakortti niiden kesken, jotka ilmoitautuivat päivän omatoimikohteille. Lahjakortin Motonetiin voittivat samalla viestillä ilmoittautuneet Mikael ja Matias Moilanen.

07.06.2014 Aku Ahlholm

700 nuorta kalasti lasten ja nuorten Vapapäivänä

Kesäloman alun kunniaksi tarjottava alaikäisten ilmainen kalastuspäivä Vapapäivä innosti yli 700 nuorta kalalle lauantaina. Lapset ja nuoret saivat parhaiten lohikalaa viileistä vesistä. Yhteensä koko maassa saatiin lauantai-illan tietojen mukaan ainakin 120 kirjolohta ja taimenta.