Siirry pääsisältöön
12.02.2015 Aku Ahlholm

Kalastusmaksuja ei voi enää maksaa mobiilisti

Valtion kalastuksenhoitomaksujen tai kalastusläänikohtaisten viehekalastusmaksujen mobiililuvat on poistettu käytöstä. Näitä maksuja voi jatkossa hoitaa muun muassa verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424 tai suoraan ministeriön tileille. Mobiilimaksut toimivat yhä Metsähallituksen virkistyskalastusluvissa tai viehekalastusluvissa.

02.02.2015 Aku Ahlholm

Koillismaan asukkaat ovat halukkaita parantamaan metsäpurojen tilaa

Metsäpurojen tilan parantaminen on tärkeää Koillismaan asukkaille, ja sen eteen ollaan valmiita tekemään talkootöitä. Tämä kävi ilmi SYKEn ja Metsähallituksen vuonna 2013 tekemästä kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin ensimmäistä kertaa Suomessa, miten paikalliset asukkaat, maanomistajat ja mökkiläiset arvostavat metsäpuroja ja niitä ympäröivää luontoa. Samalla selvitettiin vastaajien maksu- ja osallistumishalukkuutta.

02.02.2015 Aku Ahlholm

Suurpedot.fi päivitti ohjeet pedon kohtaamiseen

Suomalaiset kohtaavat yhä useammin suurpetoja luonnossa. Maan virallinen suurpetosivusto Suurpedot.fi vastasi lisääntyneeseen tiedon tarpeeseen ja uudistui täysin. Sivustolta suomalaiset löytävät nyt muun muassa ohjeet suurpetojen kohtaamiseen. Sivustoa toimittavat Metsähallitus, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen riistakeskus, Luonnonvarakeskus ja ympäristöministeriö.

29.01.2015 Nelli Kihniä

Näin maksat kalastonhoitomaksun!

Kalastuksenhoitomaksu ja kalastusläänikohtaiset viehekalastusmaksut ovat yhdistyneet kalastonhoitomaksuksi 2016. Näin maksat uuden maksun:

22.01.2015 Aku Ahlholm

Pilkkiminen on talven ilmainen ilo – Peltsin pilkkivinkit

Mikäpä sen mukavampaa talvipuuhaa kuin pilkkiminen. Eikä pilkkimiseen yleensä tarvita edes erillisiä lupia tai maksuja. Myös kesäkalamiehenä tunnettu toimittaja Mikko Peltsi Peltola kykkii jäällä. Nappaa tästä Peltsin pilkkivinkit!

31.12.2014 Ahti Putaala

Hirvialueita voi hakea tammikuussa

Ensi syksyn hirvijahdin suunnittelu alkaa tammikuussa. Metsähallituksen hirvenmetsästyksen aluelupa-alueet ovat haettavissa 1.1. - 2.2.2015. Joka vuosi metsästäjät jättävät lähes 2 000 hakemusta valtion hirvialueista.