Siirry pääsisältöön
12.05.2015 Aku Ahlholm

Uusi Eräluvat-verkkokauppa on nyt julkaistu

Suomen suurin metsästys- ja kalastuslupien verkkokauppa on nyt julkaistu täysin uusittuna. Käy tutustumassa verkkokauppaan ja muista luoda uudet tunnukset varsinkin ennen kanalintulupien myynnin alkua kesäkuussa.

07.05.2015 Aku Ahlholm

Puutteellisesta pyydysmerkinnästä ei selviä pelkällä huomautuksella

Kalastuksenvalvonta tiukkenee tänä vuonna. Valvontaviranomaiset alkavat ottaa haltuun pyydyksiä, joiden merkintävelvollisuus on selvästi laiminlyöty tai jotka ovat muuten laittomia. Laittomista pyydyksistä kirjoitetaan tapauskohtaisesti sakko. Esimerkiksi puutteellisesta merkinnästä ei enää välttämättä siis selviä huomautuksella.

29.04.2015 Aku Ahlholm

Hirvialuelupien laskut on postitettu

Metsähallituksen lupahakujärjestelmässä myönnettyjä hirvenmetsästyksen aluelupia valtion maille oli mahdollista maksaa verkkopankkipalvelun kautta 14.4. saakka. Tämän jälkeen vielä maksamattomista alueluvista on nyt lähtenyt paperinen lasku postin kautta asiakkaille. Teknisten ongelmien vuoksi postitus viivästyi suunnitellusta.

29.04.2015 Nelli Kihniä

Lapin tiukan kiintiön kalakohteiden lupamyynnin alku viivästyi

Lätäsenon, Näätämöjoen, Ivalojoen ja Juutuajoen lupamyynnin aloitus siirtyy viikolla. Lupien myynti pyritään aloittamaan seuraavan kerran 12.5. kello 12, jolloin Metsähallituksen uusi verkkokauppa avataan. (päivitetty tieto 11.5.)

24.04.2015 Aku Ahlholm

Eräluvat-verkkokauppa on kiinni 7.–12.5.

Metsähallitus uusii myyntijärjestelmänsä toukokuun alussa. Erälupia ei voi ostaa verkkokaupasta 7.–12.5. Katkoksen aikana lupia voi ostaa palvelunumerosta 020 69 2424 tai iltaisin ja viikonloppuisin mobiilinumeroista. Vuokra- ja varaustupia voi varata asiakaspalvelupisteistä.

23.04.2015 Aku Ahlholm

Äidit innostuivat metsästyksestä

Kesäkuussa järjestetään vain tytöille tarkoitettu erästelyleiri, jota kutsutaan Suomen ensimmäiseksi laatuaan. Koppelo-leirin puuhanaiset kertovat, että äidit ovat nyt heränneet järjestämään myös tyttärilleen mahdollisuuden aloittaa metsästysharrastus.

16.04.2015 Ahti Putaala

Hirvialuelupalaskujen postitus viivästyy

Laskujen postittaminen Metsähallituksen myöntämistä hirvenmetsästyksen alueluvista viivästyy teknisten ongelmien vuoksi viikolle 17. Laskujen eräpäivää siirretään toukokuun 15. päivään saakka.

27.03.2015 Aku Ahlholm

Kesä tulee pian - ja Vapapäivä. Osa kohteista vaihtuu!

Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastuspäivä eli Vapapäivä on lauantaina 6. kesäkuuta. Tänä vuonna muutama opastettu kohde on vaihdettu toiseen. Lisäksi ajankohta on kello 10–15, eli aikaa on lyhennetty tunnilla.

26.03.2015 Aku Ahlholm

Selvitys: Merialueet ovat monella ainoa metsästysmahdollisuus

Eteläisen Suomen merialueet ovat metsästäjille erittäin tärkeitä virkistysalueita. Yleiset vesialueet merellä ovat monelle käytännössä ainoa paikka metsästää, selviää Metsähallituksen ja Suomen riistakeskuksen selvityksestä.