Siirry pääsisältöön
08.06.2016 Aku Ahlholm

Lätäsenon siivoustalkoot ovat jo täynnä!

Vapaaehtoiset puhdistavat paikoin roskaantunutta Lätäsenon jokialuetta Enontekiölle elokuussa. Talkoolaiset viedään neljäksi päiväksi helikopterilla tai veneellä siivoushommiin. Talkoihin ei enää mahdu enempää siivoajia. Metsähallituksen luontopalvelut, Enontekiön kunta ja Kelottijärven osakaskunta, Heliflite Oy ja Lapland Hide kiittävät ilmoittautuneita.

08.06.2016 Aku Ahlholm

Suosituimmat kanalintuluvat myydään nopeasti

Kanalintulupien myynti alkoi maanantaina. Lupien kysyntä on selvästi vilkastunut viime vuodesta mutta kiintiöt pienempiä, joten suosituimmat alueet ja päivät myydään nopeasti aamulla loppuun. Noin 85 prosentia myydään verkkokaupan kautta.

07.06.2016 Aku Ahlholm

Vapapäivä lauantaina: 37 lohikalakohdetta avataan lapsille päiväksi

Lapset kalastavat jo aikuisia enemmän, kertoo tuore tutkimus. Tämän kunniaksi Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat tarjoavat kaikille alle 18-vuotiaille kesälomalahjaksi Vapapäivän – ilmaisen kalastuspäivän lauantaina. Vapapäivänä 11.6. lapset ja nuoret saavat narrata lohikaloja ilmaiseksi 37 kohteella eri puolilla Suomea.

02.06.2016 Aku Ahlholm

Lappiin etsitään vapaaehtoisia riistakolmiolaskentoihin

Riistakolmiot lasketaan jälleen heinä-elokuun vaihteessa. Lapissa merkittävä osa kolmioista on Metsähallituksen vastuulla. Nyt riistakolmiota laskemaan etsitään vapaaehtoisia kanalintulupaa vastaan..

01.06.2016 Aku Ahlholm

Metsästätkö hylkeitä? Vastaa kyselyymme!

Suomenlahden hylkeenpyyntialueet selvitetään. Samalla selvitetään sekä kaupallista kalastusta että vapaa-ajankalastusta alueilla. Mikäli sinä metsästät hylkeitä tai kalastat, vastaa kyselyymme. Kyselyn tarkoitus on turvata hylkeenmetsästysalueet jatkossakin, kun Suomenlahden luonnonsuojeluverkostoa kehitetään.

31.05.2016 Aku Ahlholm

Ylä-Lappi: Jokivesien kalastuslupa maksulliseksi myös paikallisille

Uuden kalastuslain mukaan myös paikallisten tulee ostaa kalastuslupa Ylä-Lapissa lohen ja taimenen nousualueille. Maksuton lupa myönnetään muille valtion vesialueille. Metsähallitus pyrki tulkitsemaan lakia paikallisten eduksi siirtymäaikana ja ehti myöntää paikallisille kalastajille maksuttomia lupia Näätämöjoelle ja Tenojoen sivuvesistöihin, kunnes selvisi, ettei Metsähallituksella kuitenkaan ole enää juridisia perusteita myöntää lupia maksuttomina – ei edes siirtymäaikana. Lupien myynti aloitetaan 13.6. kello 8 aamulla.

31.05.2016 Aku Ahlholm

Kalastajan kesä alkaa: 11 kalastusjokea avataan keskiviikkona

Suuret jokikalastuskohteet avautuvat kalastajille. Nyt ne myös löytyvät helposti, sillä Metsähallitus on avannut uuden kohdehaun Eräluvat.fi-sivustolla. Pelkästään Metsähallituksen kalastuskohteille suuntaa vuosittain 70 000 kalastajaa.

25.05.2016 Aku Ahlholm

Lahnarullat ja kala-asiat kelpasivat kansanedustajille

Uusi kalastuslaki helpotti suomalaisten kalalle pääsyä, kertoivat kalastuksen asiantuntijat eduskunnan kalastusinfossa keskiviikkona. Asiantuntijoiden mukaan vielä pitäisi parantaa vaeluskalojen nousua ja helpottaa kalastusmatkailua.