Siirry pääsisältöön
26.08.2016 Aku Ahlholm

Metsoalueiden luvat loppuivat nopeasti Ylä-Lapissa

Ylä-Lapin kanalintulupien myynti alkoi vilkkaasti perjantaiaamuna. Neljälle metsoalueelle myytävät luvat loppuivat pian kello kahdeksan jälkeen. Muille alueille tai ajankohdille lupia on vielä jäljellä.

23.08.2016 Ahti Putaala

Kanalintujen metsästysrajoitukset vahvistettiin

Metsähallituksen kanalintulupien mahdollisia peruutuksia käsitellään 29.8. alkaen. Jo maksettu lupa voidaan peruuttaa, jos kaikkien kanalintujen metsästys on kielletty alueella lupa-ajankohtana. Maa- ja metsätalousministeriö vahvisti syksyn rajoituksen maanantaina.

19.08.2016 Aku Ahlholm

Vesilintujen ja karhun metsästys alkaa

Vesilintujen metsästys alkaa lauantaina 20.8. kello 12. Riistalajeista sinisorsa ja tavi ovat runsastuneet, mutta useat muut lajit taantuneet. Myös karhun metsästys alkaa 20.8. Poikkeuslupia on myönnetty viime vuotta enemmän.

22.06.2016 Aku Ahlholm

Suurpedot.fi-sivusto palvelee nyt myös englanniksi ja ruotsiksi

Suurpedot.fi-sivusto on välittänyt jo kohta viisitoista vuotta virallista ja luotettavaa tietoa suurpedoista suomalaisille. Suomen suurpetoasiat kiinnostavat enenevässä määrin myös Suomen rajojen ulkopuolella. Siksi Suurpedot.fi on julkaistu nyt myös ruotsiksi ja englanniksi.

11.06.2016 Aku Ahlholm

Lapset nappasivat ennätykselliset 180 lohikalaa Vapapäivänä

Lasten ilmainen kalastuspäivä, Vapapäivä, yllätti odotukset lauantaina. Yhteensä 37 lohikalakohteella eri puolilla Suomea kävi 930 nuorta kalastajaa päivän aikana. Saalista tuli ennätykselliset 180 lohikalaa, noin 250 kilon edestä. Yleisin saalis oli kirjolohi.