Siirry pääsisältöön
15.03.2021 Tanja Vallo

Huoltokatko Eräluvat-kaupassa 16.3. klo 20 alkaen

Eräluvat-verkkokaupassa tehdään huoltotöitä tiistaina 16. maaliskuuta kello 20 alkaen. Tänä aikana verkkokaupassa ei voi tehdä ostoksia eikä asiakastilille voi kirjautua. Myöskään Eräluvat-sovellus ei ole käytettävissä. Huoltokatko kestää noin 2–3 tuntia.

09.03.2021 Aku Ahlholm

Esitys: Metsästys- ja kalastuslupia liikuntaeduilla

Metsähallitus esittää verottajalle, että eränkäynti luettaisiin työntekijöiden omaehtoisiin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin. Muutos tarkoittaisi sitä, että metsästys- ja kalastusluvat olisivat jatkossa verovapaita henkilökuntaetuja. Lupia voisi tämän jälkeen hankkia työnantajan tarjoamilla liikunta- ja kulttuuriseteleillä tai vastaavilla sähköisillä eduilla. 

22.02.2021 Jyri Jokiranta

"Ralliviikonloppuna kelkkailtava etäällä erikoiskokeista"

Rovaniemen MM-rallit ajetaan tulevana viikonloppuna pääosin Metsähallituksen ylläpitämillä metsäautoteillä. Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi valvovat ympäröivää maastoa, jotta ralli ei aiheuttaisi luvatonta maastoliikennerallia

16.02.2021 Aku Ahlholm

Metsästäjät hiihtivät sata kilometriä yhden saaliin eteen

Metsästäjät pääsivät kokeilemaan koirasteeren ja -metson pyyntiä jo toisena talvena peräkkäin. Metsähallituksen saalisseuranta osoittaa, että saalis oli tiukassa. Yhden linnun eteen metsästäjät hiihtivät keskimäärin 12 päivää ja 100 kilometriä.

11.02.2021 Aku Ahlholm

Partiot valvovat maastossa MM-rallien aikana

Haluatko rallit Rovaniemelle jatkossakin? Seuraa tapahtumaa kotona, muistuttavat viranomaiset. Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi valvovat myös maastoa, jottei erikoiskokeiden varsille ajeltaisi luvattomasti kelkoilla. MM-ralli ajetaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

11.02.2021 Aku Ahlholm

Hiihtolomien ohjatut Pilkkivapapäivät perutaan

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi Pilkkivapapäiväkohteilla, mutta ohjattuja tapahtumia ei tänä talvena järjestetä. Tapahtumia ei olisi voitu järjestää turvallisesti kokoontumisrajoitusten mukaisesti.

05.02.2021 Tanja Vallo

Valtion alueille hankittiin yli 200 000 erälupaa

Suomalaiset innostuivat vuonna 2020 kalastamaan ja metsästämään valtion alueilla lähes ennätyksellisen paljon. Eränkävijöiden matkustelu kotimaassa toi työtä arviolta 288 henkilötyövuoden edestä.