Siirry pääsisältöön
04.05.2021 Aku Ahlholm

Monni Himari on Tuikin kasvo 2021

Kalastajien Tuikki-lehti 2021 on ilmestynyt. Tämän vuoden henkilökuvassa Marinella "Monni" Himari elää unelmaansa. Jutun on kirjoittanut Tieto-Finlandian voittanut Pekka Juntti ja kuvannut vuoden kuvajournalisti Antti J. Leinonen.

29.04.2021 Aku Ahlholm

Ruunaalle kunnostetaan lohikalojen kotia

Äärimmäisen uhanalainen järvilohi ja erittäin uhanalainen taimen saavat uusia lisääntymisalueita Pohjois-Karjalassa. Metsähallitus kunnostaa Lieksan Ruunaalla kolme koskea yli 100 000 eurolla. Operaatio on osa 1,4 miljoonaa euroa maksavaa virtavesihanketta, johon eduskunta on myöntänyt lisämäärärahan.

20.04.2021 Aku Ahlholm

Eräluvat-palvelunumerossa tunnin katkos

Asiakaspalvelunumero 020 69 2424 on keskiviikkona 21.4. suljettuna tunnin ajan, kello 11–12. Verkkokauppa ja sovellus toimivat tuona aikana normaalisti. Katkoksen aikana asiakkaat voivat myös jättää viestin sähköpostilla eraluvat@metsa.fi.

31.03.2021 Tanja Vallo

Kanalintukausiluvat haettavissa huhtikuussa

Huhtikuussa on taas aika kääntää katseet kohti seuraavaa metsästyskautta, sillä ensi syksyn kanalintukausiluvat ovat haettavissa 1.–30. huhtikuuta. Kanalintukausiluvalla saa metsästää kaikkea muuta pienriistaa mutta ei yleensä majavaa.

31.03.2021 Tanja Vallo

Metsähallitus selvittää, kannattaisiko Pohjois-Pohjanmaalle rakentaa metsäpeura-aita

Suomenselän alueen metsäpeurat ovat viime vuosina levittäytyneet Oulujärven länsipuolelta kohti pohjoista. Alkuperäiseen lajistoomme kuuluvan metsäpeuran perimää suojellaan estämällä sen risteytyminen poron kanssa. Metsähallitus selvittää, voisiko ratkaisu löytyä poronhoitoalueen etelärajan tuntumaan rakennettavasta metsäpeura-aidasta.

19.03.2021 Aku Ahlholm

Luvaton pato puretaan Ylitorniolla

Metsähallitus purkaa keskiviikkona 24.3.2021 luvattoman patorakenteen Yliseltä Palojoelta Ylitornion kunnassa. Purkaminen johtaa virtaaman kasvuun Palojoella, millä voi olla vaikutusta jäätilanteeseen ympäröivillä vesialueilla Palojärvellä ja alapuolisilla vesialueilla.

19.03.2021 Tanja Vallo

Karstulaan villejä metsäpeuroja Kainuusta

Karstulan Aittosuon tuntumassa sijaitsevaan metsäpeurojen totutustarhaan tuotiin viime viikonloppuna neljä aikuista metsäpeuranaarasta. Vaatimet ja niille syntyvät vasat vapautetaan keskikesällä. Tavoitteena on vahvistaa tarhan lähialueella elävää pientä metsäpeurakantaa ja pidemmällä tähtäimellä parantaa koko Suomenselän kannan perinnöllistä monimuotoisuutta.

18.03.2021 Tanja Vallo

Vapalupien myyntiä Vetsijoelle ja Utsjoelle ei toistaiseksi aloiteta

Suomen ja Norjan valtiot neuvottelevat parhaillaan Tenojoen pääuoman kalastuksesta. Mikäli neuvotteluissa päädytään lohikantojen heikon tilanteen vuoksi lisärajoituksiin, Metsähallitus arvioi omalta osaltaan, onko myös Tenon sivujokien Vetsijoen ja Utsjoen lupamyyntiä syytä rajoittaa.