Siirry pääsisältöön
04.11.2020 Kirsi Suojoki

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu nyt myynnissä − hyvinvointia tuova lahjaidea yhä useammalle suomalaiselle

Vuoden 2021 kalastonhoitomaksu tuli myyntiin marraskuun alussa. Tänä kesänä kalastus sai paljon uusia harrastajia, ja kuluvan vuoden kalastonhoitomaksujen tuotto on ylittänyt jo 10 miljoonaa euroa. Metsähallitus kannustaa varmistamaan läheisen luontoharrastuksen jatkumisen antamalla kalastonhoitomaksun lahjaksi isänpäivänä tai jouluna, jolloin kalastusoikeus kestää koko alkavan kalenterivuoden.

04.11.2020 Kirsi Suojoki

Jagi 2021 guolleváriiddikšunmáksu vuovdimassii – buresveadjima buktán skeaŋkaidea ain dávjjit suopmelažžii

Jagi 2021 guolleváriiddikšunmáksu bođii vuovdimassii skábmamánu áigge. Dán gease guollebivdu geasuhii ođđa olbmuid mielde, ja vássán jagi guolleváriiddikšunmávssu sisaboahtu lea mannan 10 miljon euro badjel. Meahciráđđehus movttiidahttá sihkkarastit lagaš luondduáigeáji joatkašuvvama addimiin guolleváriiddikšunmávssu skeaŋkan áhčiidbeaivve dahje juovllaid, goas guollebivdoriekti bistá olles čuovvovaš kaleanddarjagi.

02.10.2020 Nelli Kihniä

Lupaostokset laskulle onnistuvat taas

Erälupien myyntijärjestelmän ongelmatilanne on korjattu ja lupia saa taas ostettua laskulle Erälupien palvelunumerosta ja asiakaspalvelupisteiltä.

09.09.2020 Tanja Vallo

Kanalinnustuksen kausiluvat näkyvät nyt Oma riista -palvelussa

Metsähallitukselta ostettuja metsästyslupia voi tarkastella myös Suomen riistakeskuksen Oma riista -palvelussa. Niin kutsutut kanalintukausiluvat, joilla saa metsästää sekä kanalintuja että muuta pienriistaa, lisättiin nähtäville Oma riistaan 8. syyskuuta.

07.09.2020 Kirsi Suojoki

Etelä-Savosta kehitetään vetovoimaisinta järvi- ja vapaa-ajankalastuskohdetta

Metsähallituksen hallinnoima Etelä-Savosta vetovoimaisin järvi- ja vapaa-ajankalastuskohde 2020-2022 −hanke käynnistyi syyskuun alussa. Vuoden 2022 loppuun asti kestävän hankkeen päätavoitteita ovat maakunnallisen kalastuslupasivuston kehittäminen sekä kalatalouden, maaseudun kehittämisen ja matkailun yhteistyön lisääminen Etelä-Savon alueella.