Siirry pääsisältöön
28.03.2013 Aku Ahlholm

Pienriistan kausilupia voi hakea huhtikuussa

Metsähallituksen kausiluvat sekä Kemin ja Tornion kaupunkilaisluvat on haettavissa huhtikuussa. Haku koskee kausilupia metsästyskaudelle 2013–2014 pienriistan metsästykseen. Hakuaika päättyy tiistaina 30. huhtikuuta klo 16:00.

22.03.2013 Aku Ahlholm

Metsähallitus jatkaa saimaannieriän suojelua

Keskustelu uhanalaisesta saimaannieriästä ja ammattikalastuksesta on jatkunut julkisuudessa tällä viikolla. On myönteistä, että ihmiset kantavat huolta Suomen uhanalaisimmaksi määritellystä kalalajista. Metsähallituksen luontopalveluiden päätehtävä on vaalia Suomen ainutlaatuista luontoa ja huolehtia uhanalaisten lajien suojelusta. Nyt julkinen keskustelu on kääntynyt tässä suhteessa päälaelleen.

20.03.2013 Aku Ahlholm

Oulangan taimenen pelastustyö alkaa

Suomi ja Venäjä aloittavat ensimmäisen rajan ylittävän luonnonkalaston hoitohankkeen. Metsähallituksen vetämässä operaatiossa merkataan kaikki rajan ylittävät kututaimenet, ja suuri osa kaloista merkataan radiolähettimellä. Kaksivuotiseen hankkeeseen osallistuu suuri joukko suomalaisia ja venäläisiä asiantuntijoita.

19.03.2013 Hannaleena Aarnio

Erävalvontaviranomaiset kokoontuivat Rovaniemelle

Toista sataa erävalvonnasta vastaavaa viranomaista ja tutkijaa aloitti kaksipäiväisen seminaarin keskiviikkona Rovaniemellä. Metsähallituksen koolle kutsuman tapahtuman taustalla on hallitusohjelman linjaus, jonka mukaan salametsästykseen on puututtava tehokkaasti. Ilman uskottavaa erävalvontaa Suomi voi joutua Euroopan yhteisön tuomioistuimeen, josta tulevat sanktiot voisivat olla huomattavat.

19.03.2013 Aku Ahlholm

Hirvenmetsästyksen alueluvat päätetty

Suuri osa hirviseurueista on jo saanut Metsähallituksen päätöksen ensi syksyn hirvialueesta. Loput hakijat saavat päätöksen postissa lähiaikoina. Luvan saaneen hakijan on muistettava hakea riistakeskukselta pyyntilupia huhtikuun loppuun mennessä.

28.02.2013 Aku Ahlholm

Metsästäjien odotetaan olevan yhteydessä poroisäntiin

Metsästyskoirat aiheuttavat vuosittain vahinkoa porotöille. Ongelmat ovat kuitenkin ehkäistävissä. Siksi Metsähallitus välittää nyt hirvenmetsästyksen alueluvan saaneille hakijoille kaikkien poroisäntien yhteystiedot.

09.01.2013 Aku Ahlholm

Uusi aika alkoi eräpalveluissa

Uusi vuosi 2013 muutti paljon Metsähallituksen metsästys- ja kalastusasioiden hoidossa. Asiakkaat saavat tietonsa ja lupansa nyt uusilta nettisivuilta Eräluvat.fi ja uudesta palvelunumerosta 020 69 2424. Moni muukin asia muuttui.

03.01.2013 Aku Ahlholm

Hirvialueita voi hakea tammikuun ajan

Ensi syksyn hirvijahdin suunnittelu alkaa jo tammikuussa. Metsähallituksen hirvenmetsästysalueet ovat haettavissa 31.1. saakka. Joka vuosi metsästäjät jättävät lähes 2 000 hakemusta valtion hirvialueista.

03.01.2013 Aku Ahlholm

Hirvenmetsästykseen muutoksia Lapissa

Hirviseurueiden ja metsästäjien määrä osassa Lappia on lisääntynyt samanaikaisesti hirvenpyyntilupamäärien vähenemisen kanssa. Tietyillä alueilla seurueiden suuri määrä on koetellut turvallista sekä järjestäytynyttä metsästystä. Tästä syystä Suomen riistakeskus ja Metsähallitus ovat sopineet muutoksista metsästyksen järjestelyihin vuodelle 2013.