Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Metsähallitus joutuu supistamaan sesonkiajan valvontaa

16.03.2023

Metsähallitus palkkaa vuosittain lisätyövoimaa metsästyksen ja kalastuksen valvontaan kesän ja syksyn ajaksi. Tänä vuonna pohjoiseen pystytään kuitenkin palkkaamaan vain kolme valvojaa aiemman kahdeksan sijaan. Syynä ovat kasvaneet kulut.

Uusi erävalvontapäällikkö hakee tehoa yhteistyössä

12.01.2023

Komisario Henri Pelkonen, 35, on valittu Metsähallituksen uudeksi erävalvontapäälliköksi. ”Voisin sanoa, että unelmahomma.” Nykyisin Pelkonen työskentelee Oulun poliisilaitoksen lupayksikön johtajana.

Ođđa meahccebearráigeahččooaivámuš ohcá bearráigehččui fámu ovttas eará virgeoapmahaččaiguin

12.01.2023

Boleskomissára Henri Pelkonen, 35, lea válljejuvvon Meahciráđđehusa ođđa meahccebearráigeahččooaivámužžan. ”Sáhtášin dadjat, ahte niehkobargu.”

Retkikartassa huoltokatko 9.1.2023 klo 06-09 välisenä aikana

04.01.2023

Metsähallituksen Retkikartta.fi-karttapalvelussa tehdään huoltotöitä maanantaina 9.1.2023 aamulla klo 6–9 välisenä aikana.

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.