Siirry pääsisältöön

Metsähallituksen Eräpalvelut kantaa vastuunsa suomalaisesta luonnosta. Asiantuntevalla erävalvonnalla se pitää huolen siitä, että luonnonvaroja käytetään kestävästi ja hyvää tapaa noudattaen. Metsähallituksen erätarkastajien työhön kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta. Erätarkastajien työmaata ovat valtion alueet, joita on noin kolmannes Suomen pinta-alasta.

Erätarkastaja on lainvalvontaviranomainen, jolla on poliisiin verrattavat oikeudet. Erävalvontaa tehdään yhteistyössä muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa.

Kiikarissa

Vesilintu-, jänis-, majava- sekä pienpetolupien myynti alkaa maanantaina 17. kesäkuuta

14.06.2024

Maanantaiaamusta alkaen valtion metsästysmaille voi hankkia vesilintu- ja jänislupia, pienpetolupia sekä majavalupia. Lupien myynti alkaa kello 9 Eräluvat-verkkokaupassa sekä puhelinpalvelun kautta 020 69 2424.

Perjantaina myyntiin tulevat Pohjanmaan ja Kainuun kanalintuluvat

13.06.2024

Metsähallituksen kanalintulupien myynti on kuluneella viikolla aloitettu alueittain porrastettuna. Perjantaina 14. kesäkuuta myyntiin tulevat loputkin luvat, kun Pohjanmaan ja Kainuun lupamyynti alkaa Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424 kello 9.

Ylä-Lapin kanalintuluvat tulevat myyntiin tiistaina 11. kesäkuuta

10.06.2024

Metsähallituksen kanalintulupien myynti Enontekiön, Inarin ja Utsjoen alueille alkaa tiistaina 11. kesäkuuta. Lupia myydään Eräluvat-verkkokaupassa ja puhelinpalvelussa 020 69 2424 kello 9 alkaen.

Vapapäivään osallistui jälleen yli tuhat nuorta kalastajaa ympäri Suomen

10.06.2024

Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien yhteistyössä toteuttamaa Vapapäivä-tapahtumaa vietetään vuosittain kesäloman ensimmäisenä lauantaina. Silloin kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi kalaan useille Metsähallituksen kohteille eri puolilla Suomea. Tänä vuonna tapahtumaa vietettiin 8. kesäkuuta.

Erähenkilöstö

Etsitkö jotakuta vastaamaan kysymyksiin tietystä aiheesta tai alueesta? Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteystiedoista löydät etsimäsi henkilön!

Tutustu erähenkilöstöön.

Maastoa vai tietä

Metsähallituksen rakentamilla teillä saa liikennöidä, mutta maastossa ajo on kiellettyä ilman erillistä lupaa. Kuljettajan tehtävä on tunnistaa rakennetun tien ja maaston ero.

Lue lisää maaston ja tien eroavaisuuksista.