Manamansalo 5571

Manamansalo är en ö som nås via vä gförbindelse, mitt i Ule träsk som kallats Kajanalands hav. Manamansalo rekreationsfiskeområ de hör till Ule träsks friluftsområde och till Geopark-nätverket som är under Unescos skydd. Fantastiska sandstränder, lättframkomlig tallskog, kristallklara träsk och en femstjä rnig campingplats gör Manamansalo till ett favoritmål bland fiskare i alla åldrar.

Till spöfiskeområdet hör tio olika sjöar där det bor abborre, sik, harr och öring. I Särkinen kan man fiska regnbågslax som utplanterats i fångststorlek. Från campingplatsen är det bara några minuters gångväg till de närmaste fiskeställena. Välkommen att uppleva Manamansalos högklassiga service och klara fiskevatten! 

Manamansalo

Rekreationsfiske
Fisketid 1.1 – 5.5 och 25.5 (kl. 12.00) – 31.12.2019
Kastfiske, Trolling, Pilkfiske
Abborre, Regnbågsforell, Harr, Sik, Öring
Planterade vuxna fiskar, Ungfiskar av naturliga arter planterats

Köp tillstånd

Priser:

  • 12 € / 3 h
  • 18 € / dygn
  • 90 € / vecka

Alla under 18 år får 50% rabatt på tillstånd och under 15-åringar kan också fiska med sin vårdnadshavares
tillstånd på samma fångstkvot. För under 15-åringar som fiskar ensamma finns i Eräluvat-webbutiken ett separat kostnadsfritt fisketillstånd för en vecka. 

Man kan också skaffa ett familjetillstånd till det här området. Som en familj räknas barn under 18 år och deras föräldrar/vårdnadshavare. Som familj räknas också gifta par och sambor. Priset och fångstkvoten på ett familjetillstånd är dubbla.

 

Forststyrelsens fisketillstånd förmedlas även av telefontjänsten för jakt- och fisketillstånd. Öppen vardagar 9-16

 

I webbutiken kan du köpa tillstånd direkt och betala med de vanligaste betalningssätten.

 

 


Obs! Mobiltillstånd är inte tillgängliga efter den 31 december 2019, eftersom Telia har beslutat att sluta servicen. I övrigt fortsätts tillståndförsäljning som vanligt. Från och med 2020 kan man köpa tillstånd också via Eräluvat-applikationen som kan laddas ner på mobiltelefon kostnadsfritt.

Ring till numret för den tillståndstyp du vill ha:

Tillståndstyp Nummer Pris
3 timmar 0600 55 1639 12,02 € + msa
Ett dygn     0600 55 1640   18,03 € + msa
Under 18 år 3 timmar 0600 55 1642 6,01 € + msa
Under 18 år ett dygn 0600 55 1643 9,01 € + msa

Du kan beställa fisketillstånd med mobilen från ett automatnummer. Ring till numret för den tillståndstyp du vill ha och knappa in fiskeområdets fyrsiffriga nummer. Noggrannare anvisningar >

Samtalet debiteras på din mobiltelefonräkning.

Läs Forststyrelsens tillståndsvillkor.

Vänligen lägg märke till att man kan skaffa mobiltillstånd med högst 200 euro per månad från en mobilanslutning och dagligen högst två köp per anslutning.

 

 

 

 

Manamansalo: JAJ-PALVELUT OY (Manamansalo campingplats)

Vaala: K-Supermarket Tervaportti

Kontiomäki: Kainuun Tähti Oy

 

 

 

 

 

Tillståndsvillkoren

Områdesvisa tillståndvillkoren

Fisketid 1.1 – 5.5 och 25.5 (kl. 12.00) – 31.12.2019

För allt fiske krävs Manamansalo spöfisketillstånd. De allmänna fiskerättigheterna (mete, pilkfiske och handredskapsfiske med betald fiskevårdsavgift) gäller inte enligt beslut av Lapplands NTM-central (dnr 2280/5710-2015), för att trygga den ekonomiska nyttan av utplanteringar

Tillståndet gäller handredskapsfiske (drag, fluga, jigg) samt mete och pilkfiske. 

Alla naturliga och konstgjorda beten är tillåtna.

Varje fiskare får använda endast ett spö eller enlina vid fiske från stranden, en förankrad båt eller isen. Spöet ska vara inom räckhåll för fiskaren (på högst 2 meters avstånd). Vid trolling och flugrodd får man använda två spön per fiskare.

Användning av hyrbåt och flytring är tillåten på Särkinen och Iso-Peura. ​Användning av båt och flytring är förbjuden under sommarsäsongens öppningsevenemang (24 h fr.o.m. öppningsögonblicket).

 

 

Fångstkvot

3 timmars tillstånd     1 laxfisk
Dygnstillstånd 3 laxfiskar
Veckotillstånd 2 laxfiskar / dygn
Laxfiskar Regnsbågslax, öring, silk, harr

 

Efter avslutat fiskande ska fångstanmälan göras på adressen www.tuikki.fi.

Fiskaren får ta högst den mängd laxfiskar som fångst som anges vid tillståndstypen. Oberoende av kombinationer av tillståndstyp är den högsta tillåtna mängden tre laxfiskar/dygn. 


 

Fångstmått

  • ​Harr 35 cm
  • Öring med fettfena 60 cm, öring utan fettfena 50 cm. 
  • Regnbågslax och sik har inga minimimått

Övriga uppgifter

Tjänster

Manamansalo campingplats reception hyr ut båtar för användning på Särkinen. Användning av båt (och flytring) vid fiske är förbjuden under sommarsäsongens öppningsevenemang (24 h fr.o.m. öppningsögonblicket).

Manamansalo campingplats (tfn 08-874138).

Manamansalo campingplats

 

Vård av fiskevatten

I Särkinen utplanteras regelbundet under sommaren regnbågslax av fångststorlek och i Iso-Peura öring av fångststorlek. I tillståndsområdets övriga vatten utplanteras yngel av öring, harr och sik.

På vårvintern i mars-april utplanteras i Särkinen 2 gånger regnbågslax av fångststorlek.