Hoppa till huvudinnehåll

Kemi-Tornio-alueen kaupunkilaislupa 2652

I landskapet Lappland har invånarna i Kemi och Torneå rätt att skaffa ett säsongstillstånd för stadsbor för jakt på hönsfågel. Tillståndet ger rätt att jaga inom det område som Forststyrelsen anvisar. I praktiken beviljas säsongstillstånd för det Forststyrelsens småviltsområde, i närheten av Kemi-Torneåregionen, som sökande valt.

Säsongstillstånd för stadsbor kan sökas under april månad i systemet för tillståndsansökningar (lupahaku.eraluvat.fi) eller alternativt köpas på servicenumret för jakt- och fisketillstånd 020 69 2424 (vardagar 9–15). Startdatum för telefonförsäljningen anges på sidan Hönsfåglar

Man bör beakta renskötseln som bedrivs i området särskilt vid jakt med hund. Praktiska anvisningar finns på denna sida under Observera på detta område samt på sidan Jakt i Norra Finland

Kemi-Tornio-alueen kaupunkilaislupa

Ja
Hönsfåglar
Hönsfåglar
Sjöfågel, hare

Karta över tillståndsområdet

Ei karttaa tällä hetkellä Lappland, Kemi Torneå

Säsongtillstånd för hönsfågeljakt

Ett säsongstillstånd är bra om du vill jaga ofta i samma område och inte har möjlighet att jaga på någon jaktförenings marker.

Tillstånd

Pris

Tillstånd för stadsbor (Kemi och Torneå) 80 €

Ansökning år 2024

Säsongstillstånd kan du ansöka om under våren före jaktsäsongen. Ansökningstiden börjar den 1 april och slutar den 30 april kl. 16.00.

 

Det lönar sig att ansöka om säsongstillstånd elektroniskt. Då kan du också dra nytta av uppgifterna i fjolårets ansökan. Systemet är öppet under ansökningstiden. Tillståndsansökningarna tas emot och behandlas av Forststyrelsens jakt- och fiskeplanerare. Gå till systemet för tillståndsansökan (lupahaku.eraluvat.fi)

 

Du kan också skriva ut en blankett som ska fyllas i och skicka den till det verksamhetsställe som sköter tillståndsområdet. Skriv ut ansökningsblankett (PDF, 541kt).

 

Tillståndsvillkoren

Observera på detta område

I landskapet Lappland har invånarna i Kemi och Torneå rätt att jaga i områden som Forststyrelsen anvisar. För att jaga i dessa områden kan invånarna i Kemi och Torneå skaffa säsongstillstånd för stadsbor.

Renskötsel 

Försäkra dig alltid om att din verksamhet inte stör renskötseln. Renar och renskötselarbeten ska beaktas särskilt när du jagar med hund. Bekanta dig med dessa praktiska anvisningar före jakten. 

RÅDGIVNING

Rådgivning om jaktområdet fås på servicenumret för jakt- och fisketillstånd 020 69 2424 (öppet vardagar kl. 9–15). 

TJÄNSTER I OMRÅDET