Hoppa till huvudinnehåll
29.12.2015 Aku Ahlholm

Nu kan man fiska i hela Finland mot en fiskeavgift

Systemet med fisketillstånd förenklas i början av 2016, då den nya lagen om fiske träder i kraft. Den tydligaste ändringen är att fiskevårdsavgiften och de länsspecifika fiskeavgifterna slås samman.

12.05.2015 Aku Ahlholm

Nätbutiken Eräluvat har nu publicerats

Finlands största nätbutik för jakt- och fisketillstånd har publicerats. Nya nätbutiken omfattar förutom alla jakt- och fisketillstånd till statens områden även statens fiskeavgifter: fiskevårdsavgiften samt fiskelänsspecifika spöfiskeavgifter.

26.03.2015 Aku Ahlholm

Utredning: Havsområdena enda jaktmöjligheten för många

Havsområdena i Södra Finland är mycket viktiga rekreationsområden för jägare. De allmänna vattenområdena på havet är i praktiken det enda stället för många att jaga på, framgår det av en utredning som Forststyrelsen och Finlands viltcentral har gjort.

06.10.2014 Aku Ahlholm

Utflyktskartans mobilversion har öppnats

Forststyrelsens karttjänst Utflyktskarta.fi kan i fortsättningen också användas med mobila apparater, såsom de vanligaste smarttelefonerna och läsplattorna. Karttjänstens mobilversion hittar du på adressen m.utflyktskarta.fi. Mobilversionen är tillgänglig på finska, svenska och engelska precis som utflyktskarta.fi.

30.09.2014 Aku Ahlholm

Tillstånd för yrkesfiske kan ansökas i höst

Forststyrelsen beviljar på ansökan tillstånd för yrkesfiske för åren 2015–2019 på vattenområden som är i Forststyrelsens besittning. Tillstånd för yrkesfiske kan sökas i första hand med en ansökningsblankett eller genom en fritt formulerad ansökan. Ansökningstiden går ut den 07 november 2014.

01.07.2014 Aku Ahlholm

Efterlysning av den utrotningshotade havsharren sprider sig i sociala medier

Forststyrelsen har börjat leta efter den utrotningshotade havsharren i sociala medier. Själva fisken hittar man knappast där, men kanske personer som känner till var den efterlysta fisken finns. Efterlysningen är en del av Forststyrelsens och Vilt- och fiskeriforskningsinstitutets räddningsoperation för att regenerera havsharrbeståndet och göra upp en förvaltningsplan.

24.02.2014 Aku Ahlholm

Mobiltillstånd fungerar igen

Den tillfälliga störningen i mobiltillstånd har nu fixats. Tillstånd för jakt-, fiske- och terrängkörning kan åter skaffas även från automatnumren.

06.12.2013 Aku Ahlholm

Rapport om vitsvanshjort publicerats

Vitsvanshjorten orsakar oro för naturen hos befolkingen i Ekenäs skärgård. Forststyrelsen har publicerat en rapport om hjortens ekologiska och sociala verkningar.

30.10.2013 Aku Ahlholm

Torstain kanalintuluvissa ongelmia

Viimeisen metsästyspäivän eli torstain kanalintulupia ei tällä hetkellä vo hankkia mobiilisti. Häiriön vuoksi metsästäjiä pyydetään toistaiseksi hankkimaan lupansa verkkokaupasta.