Statens skogar och vatten är till för dig. Forststyrelsens jakt- och fiskepersonal ansvarar för en hållbar planering av jakt, fiske och terrängtrafik. När du skaffar ett jakt- eller fisketillstånd gör du samtidigt en investering i naturen i och med att inkomsterna från tillståndsförsäljningen används till förmån för naturen. Vår uppgift är att skapa möjligheter till vildmarksupplevelser även för dem som annars inte skulle ha det. Jakt- och fiskeövervakarna har hand om övervakningen av statens marker.

Forststyrelsens jakt- och fiskepersonal

Aktuellt

Fiskevårdsavgiften 2017 kan nu betalas

Försäljningen av fiskevårdsavgiften för nästa år har börjat den 1.12. Fiskare kan betala avgiften på Eräluvat-webbutiken, via tjänstnumret 020 69 2424 eller i R-kiosker.

Kvoter för fiske och terrängkörning har publicerats

Forststyrelsen har fastställt kvoter för fiske och terrängkörning på statens områden för 2017-2019. Besluten finns till påseende fram till den 31 december 2016.

Itä-Suomussalmen kohteella räjäytystöitä

NCC rakentaa tuulivoimapuistoa Itsä-Suomussalmen (5604) kohteella. Hyrynsalmen rajan läheisyydessä, Kivivaara-Peuravaara-alueella metsästävien on otettava yhteyttä työmaatoimistoon.

Blogg

När allting förändrades

Det är bara en känsla. Vi fiskar och jagar som förr, men vi tror att allting förändrades 2016, skriver jakt- och fiskeinformatör Aku Ahlholm.