Metsähallituksen eräpalvelut tarjoaa valtavat metsästysmaat, joita jokaisen metsästysluvan saaneen on oikeus käyttää. Erälupa on pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu luonnossa tarjoaa. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myöskin metsästysaikana.

Metsästys valtion mailla

Metsästysluvista huolehtii Metsähallituksen erähenkilöstö. Lupatuotoilla taataan uusiutuva ja runsas riistakanta ja hoidetaan riistamaita.

Metsähallituksen eräpalvelut kantaa vastuunsa luonnonvaroista ja pitää asiantuntemuksellaan ja erävalvonnallaan huolen siitä, että metsästys tapahtuu hyvää tapaa noudattaen sekä kestävästi. Metsähallituksen eräluvat takaavat kaikille tasapuoliset mahdollisuudet monipuolisiin eräelämyksiin valtion mailla nyt ja tulevaisuudessa.

 

 

Tähtäimessä

Hirvenmetsästyksen alueluvat valtion maille haettavana nyt!

Ensi syksyn hirvijahdin suunnittelu on jo käynnistynyt! Hirvenmetsästyksen alueluvat valtion maille ovat haettavina 1.1.-31.1.2017 klo 16:00 saakka.

Riekko pyrähti Metsähallituksen joulutervehdyksiin

Metsähallituksen joulutervehdyksissä poseeraa riekko (Lagopus lagopus). Kun Suomi täyttää ensi vuonna pyöreitä, on aika miettiä, mitä luonnolle kuului sata vuotta sitten ja mitä sille kuuluu nyt.

Metsäpeuroja aletaan palauttaa luontoon laajalla hankkeella

Metsäpeura palautetaan lähivuosina takaisin alkuperäisille asuinsijoilleen Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Palautus on keskeisin osa seitsemän vuotta kestävää laajaa metsäpeuran kannanhoitohanketta, jonka kokonaiskustannus on 5,16 miljoonaa euroa.

Pelkosenniemen hirvialueen kartasta puuttuu palanen

Hirvenmetsästys alkaa lauantaina 24.9. Yhdellä alueella digitaaliset kartat ovat vielä päivittymättä. Pelkosenniemen Läntisen alueen (8160) oikea kartta löytyy PDF-muodossa Eräluvat-sivuilta.

Erävalvonta

Metsähallituksen erätarkastajat johtavat valtion maa- ja vesialueiden valvontaa. Heidän työhönsä kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta.

Varmista porotyöt ennen jahtia!

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä paikalliselta paliskunnalta tai Porotyöt-palvelusta, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Poroisäntien yhteystiedot

Porotyöt-palvelu

LOMAKE: METSÄSTYSYHDISTYKSEN Jäsenluettelo (pdf   tai EXcel)