Metsähallituksen eräpalvelut tarjoaa valtavat metsästysmaat, joita jokaisen metsästysluvan saaneen on oikeus käyttää. Erälupa on pääsylippu elämyksiin, joita jahtireissu luonnossa tarjoaa. Suuri osa metsästysmaista sijaitsee metsätalousalueilla, joilla voi olla metsätaloustöitä myöskin metsästysaikana.

Metsästys valtion mailla

Metsästysluvista huolehtii Metsähallituksen erähenkilöstö. Lupatuotoilla taataan uusiutuva ja runsas riistakanta ja hoidetaan riistamaita.

Metsähallituksen eräpalvelut kantaa vastuunsa luonnonvaroista ja pitää asiantuntemuksellaan ja erävalvonnallaan huolen siitä, että metsästys tapahtuu hyvää tapaa noudattaen sekä kestävästi. Metsähallituksen eräluvat takaavat kaikille tasapuoliset mahdollisuudet monipuolisiin eräelämyksiin valtion mailla nyt ja tulevaisuudessa.

 

 

Tähtäimessä

Metsähallitus päivittää tietoja eränkäynnin aluetalousvaikutuksista - vastaa kyselyyn

Metsähallitus päivittää kesän ja syksyn aikana tietoa lupa-asiakkaiden rahankäytöstä aluetalouslaskelmien pohjaksi. Tarvitsemme siihen metsästäjien ja kalastajien apua. Pyydämme vastaamaan kyselyihin, joita tullaan lähettämään Metsähallituksen luvan hankkineille metsästäjille ja kalastajille. Kyselyn tuloksista tiedotetaan alkuvuodesta 2018.

Ylä-Lapin kanalintuluvat ensi talveksi tulevat myyntiin elokuussa

Ylä-Lapin kanalintulupia loppukaudeksi, eli ajalle 1.11.–31.3. voi alkaa hankkia perjantaina 25.8. Tuona aikana Ylä-Lapissa (Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnat) voi metsästää riekkoa, mikäli maa- ja metsätalousministeriö ei asetuksessaan rajaa metsästysaikaa.

Kanalintulupien myynti alkaa!

Syksy tehdään nyt: Maanantaina 5.6. kello 9 aamulla tulevat myyntiin ensimmäiset Metsähallituksen kanalintuluvat ensi syksylle.

Erälupien palvelunumero palvelee arkisin klo 9-16

Erälupien palvelunumeron 020 69 2424 aukioloaika muuttuu 3.4.2017 alkaen.

Erävalvonta

Metsähallituksen erätarkastajat johtavat valtion maa- ja vesialueiden valvontaa. Heidän työhönsä kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta.

Varmista porotyöt ennen jahtia!

Metsästyskoirat voivat vaikeuttaa porotöitä tai jopa aiheuttaa vahinkoja poronhoidolle. Varmista siis ennen metsästystä paikalliselta paliskunnalta tai Porotyöt-palvelusta, missä koiria ei voi laskea vapaaksi.

Poroisäntien yhteystiedot

Porotyöt-palvelu

LOMAKE: METSÄSTYSYHDISTYKSEN Jäsenluettelo (pdf   tai EXcel)