Kalastusluvat on jaettu kalastustavan mukaisesti: Vapaluvalla voit kalastaa uistimella, perholla, pilkkimällä tai onkimalla vapa-alueen ehdoista riipuen. Pyydysluvalla voit kalastaa muun muassa verkolla tai katiskalla. Ravustusluvalla voit ravustaa alueilla, jotka ilmoitetaan erikseen ennen kauden alkua.

Metsähallituksen kalastuspaikat ovat yleensä sellaisia, joissa ei voi vapakalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Ne ovat vaelluskalavesien virta- ja koskipaikkoja tai rauhoitettuja erityisalueita, joihin tarvitset erillisen vapaluvan. Myös pyydyskalastukseen, usean vavan kalastukseen tai ravustukseen valtion vesillä tarvitset kalastonhoitomaksun lisäksi Metsähallituksen erillisen luvan.

Lupa on aina sijoitus luontoon, sillä Metsähallitus käyttää lupatuotot kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Pinnalla

Odotetut koskikohteet tulevat myyntiin. Uutuutena kuuden ja 12 tunnin lupia.

Maanantaina 16.1. kello 8 aamulla alkaa Viannankosken, Karvionkosken, Langinkosken, Keihärinkosken ja Kolima-Keiteleen koskireitin lupien myynti.

Kalastajien uutiskirje julkaistiin: Näin maksat kalastonhoitomaksun 2017!

Kalastajat ovat torstaina saaneet sähköpostitse uutiskirjeen kalastonhoitomaksusta 2017. Uutiskirje lähetettiin kaikille kalastajille, jotka antoivat viime vuonna sähköpostiosoitteensa maksun yhteydessä.

Metsähallituksen "koko maan vapalupa" muuttui viideksi alueeksi

Metsähallituksen entinen ”koko maan vapalupa” on jaettu viideksi vapa-alueeksi. Ne löytyvät nyt muiden vapa-alueiden joukosta kohdetiedoilla: 3410 Itä-Lappi, 2410 Länsi-Lappi, 5411 Pohjanmaa ja Kainuu, 7413 Etelä-Suomi sekä 7412 Merialueet.

Hirvenmetsästyksen alueluvat valtion maille haettavana nyt!

Ensi syksyn hirvijahdin suunnittelu on jo käynnistynyt! Hirvenmetsästyksen alueluvat valtion maille ovat haettavina 1.1.-31.1.2017 klo 16:00 saakka.

Suosittu Oulangantaimen.fi-sivusto suljetaan

Metsähallituksen vetämän Oulangan taimen -hankkeen suosittu sivusto Oulangantaimen.fi suljetaan vuoden 2017 alussa. Hanke on päättynyt 2014, ja radioseurantaan otettujen 149 taimenen lähettimien virta on loppunut.

Maksa kalastonhoitomaksu!

Voit maksaa maksun verkkokaupassa. Voit tehdä sen myös maksuttoman palvelunumeron 020 69 2424 kautta tai lähimmällä R-kioskilla.

Erävalvonta

Metsähallituksen erätarkastajat johtavat valtion maa- ja vesialueiden valvontaa. Heidän työhönsä kuuluu muun muassa kalastuksen, metsästyksen ja maastoliikenteen valvonta.