Hoppa till huvudinnehåll

Vem som helst kan bli vildmarksfadder. Det enda som krävs är att du är en ansvarstagande och ivrig jakt- och/eller fiskeentusiast, som vill dela dina erfarenheter, din kunskap och dina färdigheter med barn och unga.

Forststyrelsen erbjuder material för vildmarksfaddrarnas bruk samt stöder och ger råd om att starta verksamheten. En enskild jägare eller fiskare kan naturligtvis bli vildmarksfadder, men hela föreningar får och gärna komma med i verksamheten.

Hur mycket tid tar verksamheten i anspråk?

Vildmarksfadderverksamheten tar precis så mycket tid i anspråk som en fadder har möjlighet att ge. Det finns mängder av möjligheter. Du kan till exempel besöka en skola i närområdet och hålla en temalektion om jakt eller fiske. Samarbeta med din förening för att bjuda barnen från den lokala skolan på en hel temadag, där de får stifta bekantskap med jaktmetoder, viltvård och kanske också jakthundar. Kom överens om programinnehållet tillsammans med lärarna.

Utbildningar

Forststyrelsens Jakt- och fisketjänster ordnar utbildning för alla intresserade vid behov på olika håll i Finland. Anmäl ditt intresse per e-post till: erakummit@metsa.fi Inkludera namn, telefonnummer, adress samt till vilken förening du hör och i vilket område du vill vara verksam som vildmarksfadder.

Utbildningarna hittar du på Facebook/Eräkummit (facebook.com). Kontot är offentligt så du hittar information om utbildningarna även om du inte själv har ett Facebook-konto.