Forststyrelsens karttjänst Utflyktskarta.fi kan i fortsättningen också användas med mobila apparater, såsom de vanligaste smarttelefonerna och läsplattorna. Karttjänstens mobilversion hittar du på adressen m.utflyktskarta.fi. Mobilversionen är tillgänglig på finska, svenska och engelska precis som utflyktskarta.fi.

Möjligheten att använda utflyktskartan med mobila apparater ute i terrängen har ofta efterfrågats på senare tid. Om du har saknat den här möjligheten, lönar det sig att prova på m.utflykskarta.fi -tjänsten t.ex. under nästa svamputflykt och sedan ge feedback via tjänstens feedbackfunktion (www.eraluvat.fi).

m.utflyktskarta.fi är en webbplats som är optimerad för mobila apparater. Kartmaterialet på m.utflyktskarta.fi kan inte laddas ner eller sparas för offline-bruk. När du beger dig ut i terrängen, kom ihåg att karttjänsten inte kan användas där mobildatanät saknas. Karttjänsten är inte avsedd för att användas och bör inte användas som komplement till kartplotter, papperskarta eller kompass eller överlag som enda navigeringsinstrument.

Den mobila versionen av Utflyktskartan har tekniskt förverkligats av CGI.

Ytterligare information om utflyktskartans mobilversion finns i dess bruksanvisning (pdf-fil 425 Kb, m.utflykskarta.fi).