Läs senaste nytt om insjölaxen i Saimen, ta vara på anvisningarna om fångstredskapsmärken och se hur olika fiskerelaterade projekt stöds med medel som flyter in från fiskevårdsavgifterna! Arbetet med innehållet i nästa års Fena är redan i full gång – se till att du får ett exemplar genom att betala fiskevårdsavgiften för hela kalenderåret.

Tidningen Fena är nu tillgänglig för alla som vill veta mer om ansvarsfullt fiske. Fena skickades ut redan i våras till alla som hade betalat fiskevårdsavgiften för hela kalenderåret, och samma nummer av tidningen har delats ut en gång i månaden fram till oktober. Nu är det fritt fram för vem som helst att läsa tidningen på Forststyrelsens webbplats.

Läs tidningen Fena här (websidan)>>

Fena delas ut till tack för att du har betalat fiskevårdsavgiften. Tidningen görs av en multiprofessionell redaktion med medlemmar från jord- och skogsbruksministeriet, närings-, trafik- och miljöcentralerna, Finlands Fritidsfiskares centralorganisation, Centralförbundet för fiskerihushållning och föreningen Suomen sisävesiammattikalastajat. Fena erbjuder läsarna en intressant läsupplevelse som för dem till havet, insjöar och strömmande vattendrag i fiskets tecken. Efter att ha läst tidningen vet fiskaren vilka rättigheter att fiska i Finland fiskevårdsavgiften ger och vilka begränsningar man behöver känna till. Och bättre börda bär ingen med sig än mycket mannavett: i Fena finns också en bra och åskådlig sammanfattning av hur man märker ut fångstredskap på rätt sätt.

Tidningen Suomu på finska och tidningen Fenan på svenska publiceras också 2019. Arbetet med tidningen är redan i full gång. Nästa nummer av Fena är en inspirerande tidning om fisk, fiskare och fiskbestånd. Du får ett exemplar av Fena och ett fiskekort med dina uppgifter när du betalar fiskevårdsavgiften för hela 2019. Fiskekortet kan du visa upp för fiskeövervakaren som bevis på att du har betalat fiskevårdsavgiften.

Arbetet med Suomu och Fenan är redan i full gång!