Nyheten updaterad 27.3.2020

Forststyrelsen stänger naturumen, sina servicepunkter och Pilke vetenskapscentrum tills vidare för att förebygga spridningen av coronaviruset. Tillstånd handlas i webbutiken Eräluvat.fi och på servicenummer 020 69 2424.

Jägare och fiskare är redan vana vid att skaffa sina tillstånd på webben. Över 90 procent av tillstånden säljs via webbutiken på Eräluvat.fi. Tjänsten är tillgänglig under försiktighetsåtgärderna som coronaviruset medför. Vårt servicenummer fungerar också vardagar kl. 9–16 på nummer 020 69 2424. På servicenumret kan man skaffa tillstånd och fråga om råd.

På många av Forststyrelsens fiskeplatser har man kunnat köpa tillstånd på plats till exempel från naturumets kundservice eller av en partnerföretagare. Kunder bör observera att det här inte nödvändigtvis är möjligt när servicepunkterna är stängda. Det är skäl att sköta om tillståndsärenden i god tid, antingen i webbutiken eller per telefon.

Forststyrelsen har avbrutit försäljning av tillstånd för jakt på dalripa 24.3.2020.

För att motverka att coronaviruset sprids avbokas vårsäsongens reserveringar av reserverings- och hyresstugorna som Forststyrelsens Naturtjänster hyr ut från och med den 21 mars 2020. Läs mer >

Även om Forststyrelsens kundservice vid naturumen och andra servicepunkter avbryts tills vidare, fortsätter servicen på webben, sociala medier och per telefon. Forststyrelsens partnerföretag producerar tjänster vid vissa naturum. Förhandlingar pågår om huruvida de ska fortsätta.

Läs coronoavirusanvisningar för dem som rör sig i naturen (utinaturen.fi)

Läs om ändringar i annulleringsvillkoren för jakt- och fisketillstånd