Forststyrelsen har fastställd kvoter för fiske och terrängtrafik till 2016. Kvotbesluten hålls framlagda till den 31 december.

Fiske

Forststyrelsen har med ett beslut den 1 november 2013 fastställt områdesvisa kvoter för användning av statligt vattenområde i Forststyrelsens besittning för fiske. I beslutet har man särskiljt de lokala kvoterna för fiske med fångstredskap, rekreationsfiske respektive handredskapsfiske. Förfarandet att fastställa kvoter har bestämts i lag för att Forststyrelsen ska kunna distribuera fisketillstånd via försäljningsställena.

Fisketillstånden blev förvaltningsbeslut genom en lagändring i början av 2005. Genom att områdesvisa kvoter är anvisade kan försäljningen av tillstånd ske på flera försäljningsställen vilket gör försäljningen smidig och kundvänlig. Vid fastställandet av kvoterna har man beaktat bland annat användningen av allmänna fiskerättigheter på vattenområden i Forststyrelsens besittning och försiktighetsprincipen.

Du kan bekanta dig med kvotbeslutet på länkarna nedan. Beslutet är framlagt för allmänheten fram till den 31 december 2013. Du kan bekanta dig med dokumenten förutom på den här webbplatsen också hos Forststyrelsen i Vanda, Fernissagatan 4, 01300 Vanda (Dickursby).

Terrängtrafik

Forststyrelsen har också givit ett beslut gällande kvoter för terrängtrafik på statlig mark i Forststyrelsens besittning.

Även det här beslutet hålls framlagt fram till den 31 december 2013 på Forststyrelsens centralenhet, Fernissagatan 4, 01300 Vanda samt på Forststyrelsens webbplats www.metsa.fi och www.eraluvat.fi.

Ändring av detta beslut kan sökas genom besvär hos Rovaniemi förvaltningsdomstol. Besvärsanvisning ingår i beslutet.

Delfåendet anses ha skett den sjunde dagen efter kungörelsens offentliggörande den 15 november 2013 i Offentliga tidningen, alltså den 22 november 2013. Besvärstiden upphör den 23 december 2013.

Läs kvotbeslutet om fiske!

Läs kvotbeslutet om terrängtrafik!