Från och med tisdag 2.5.2023 kl. 12.00 kan du boka Forststyrelsens Naturtjänsters reserverings- och hyresstugor för 2024. Bokningar kan göras i webbutiken Eräluvat.fi. En liten del av stugorna går också att boka via naturumet eller våra samarbetsföretagare i området i fråga.

Forststyrelsens Naturtjänster ansvarar för underhållet av cirka 150 reserverings- och hyresstugor för friluftsentusiaster i nationalparkerna, de övriga naturskyddsområdena och ödemarksområdena. Största delen av stugorna går att boka i webbutiken Eräluvat.fi (verkkokauppa.eraluvat.fi) eller på servicenumret 020 692 424 (vardagar kl. 9 - 15). Vissa stugor går att boka endast via naturumen. Vissa stugor kan bokas endast för hela veckor, men största delen också för andra tider. De populäraste stugorna kan också ha begränsningar i längden på bokningarna, så att så många som möjligt ska kunna njuta av dem.

I webbtjänsten Utinaturen.fi finns info om stugorna och bokningssätten

Den som överväger att boka en stuga kan besöka www.utinaturen.fi/stugor för att bekanta sig med stugutbudet och kontrollera närmare uppgifter om bokningen.

Utöver hyres- och reserveringsstugor har Forststyrelsen också avgiftsfria rast- och ödestugor för friluftsmänniskor. Raststugorna är avsedda för dagsbruk, och endast i undantagsfall kan man övernatta i dem. Ödestugorna är avsedda för tillfälliga pauser och övernattningar för privatpersoner som färdas till fots, på skidor eller på annat sätt förflyttar sig med egen muskelkraft.

Mer information