Blogi
Laura Ticklen

Ge din pappa eller farfar tid i naturen som present, så ger du honom välmående och långt liv. Nedan finns sex orsaker varför fiskevårdsavgiften är den bästa - och enklaste! - farsdagspresenten. 

I detta presenttips kombineras allt som är bra:

  • - den är immateriell och ekologisk
  • - den passar även pappor som redan har allt
  • - den gläder både den första farsdagen och efter årtionden
  • - den kostar från några euro upp till några tior
  • - den kan enkelt köpas på internet
  • - den baserar sig på upplevelse.
  • Vare sig du söker efter en present till din make, far, pappa, faija, farfar, morfar, eller vem som helst är en naturpresent alltid omtyckt och fiskevårdsavgiften passar alla. Därtill används pengarna som används till presenten i sin helhet för att befrämja fiskebestånden och fiskevattnen, så det är en present att verkligen glädjas åt.

Många finländska män trivs i naturen och den erbjuder också obestridligt välmående. Man får sinnesro, motion, vara i eget lugn eller tillsammans med familj och vänner samt eventuellt njuta av naturens gåvor. Ge din kära pappa tillstånd att slappna av, med tillstånd.

Till presenten kan bifogas en önskan om en gemensam naturstund – eller ett tips på en möjlighet att vara för sig själv utan det normala stöket runt omkring. Ett barns present till sin pappa kan vara en själv pysslad bild över hur pappan använder sin present, t.ex. en ritning på pappan som fiskar med handredskap vid sommarstugsstranden. En presentgivare i brådska printar ut ett färdigt presentkort, då stör det inte fastän det skulle vara frågan om en sista ögonblicks presentidé.

Om du vill spendera under 10 euro är fiskevårdsavgiften för ett dygn (6 €) en bra lösning. Du kan köpa den t.ex. för sommarens första semesterdag eller midsommarafton. Om du vill spendera under 20 euro lönar det sig att skaffa fiskevårdsavgiften för en vecka (15 € / 7 dygn) – den kan tidfästas t.ex. till början av kräftfångstsäsongen nästa juli - augusti. Det säkraste alternativet är ändå fiskevårdsavgiften för hela året (45 €). Då får presentmottagaren också Fena-tidningen i post på våren, det officiella fiskekortet finns bifogat.

Om du funderar på en present till din far- eller morfar som redan fyllt 65 och inte därmed är skyldig att betala fiskevårdsavgift kan den ändå vara en bra present: fiskevårdsavgiften är alltid en investering i naturen eftersom tillståndsavgifterna används för att upprätthålla fiskemöjligheter i Finland. Jag har också hört att många som överskridit åldersgränsen skulle vara intresserade av Fena-tidningen, och årstillståndet är det enda sättet till detta.

Till webbutiken för presentköp >>

Hoppas detta presenttips var till nytta. Ni berättar väl sedan om ni lyckades överraska presentmottagaren positivt, jag väntar på svar i Eräluvats Facebook, Instagram och Twitter.

Översättning: Lingsoft Language Services Oy