Kaamasjoki, Kielajoki 1583

Kohteen lupamyynti avautuu 5.5.2020 klo:09:00

 

Muddusjärveen Peltotuntureilta n.90 km laskeva Kiela- ja Kaamasjoki on uusi itsenäinen vapalupa-alue. Kaamasjoen suurimman sivujoen Kielajoen vesialueet Kaamanen - Karigasniemen tiesillasta latvoille on vuosia ollut rauhoitettu kaikelta kalastukselta Inarin kalastusalueen toimesta. Rajoituspäätöksellä on turvattu Muddusjärvestä kutuvaellukselle Kaamas- ja Kielajokeen nousevan taimenen luontainen lisääntyminen. Jokialueita ei hoideta istutuksin ja kalasto on luonnon oman tuotannon varassa.

Kalastusalue: Kaamasjoen Karigasniemi maantiesillasta - Kielajoen Karigasniemi maantiesiltaan

Kaamasjoki, Kielajoki

Vapakalastus
26.5. - 31.8.
Perhokalastus, Heittokalastus
Taimen, Harjus, Siika, Hauki
Luontainen kalasto, ei istutuksia

Luvan ostaminen

Lupien myynti alkaa 5.5.2019 klo 09:00.

Varmistathan lupien saatavuuden ennen matkalle lähtöä. Kiintiöity lupamäärä kohteelle on 1400 kalastusvuorokautta.

Mikäli olette tilaamassa lupia puhelinmyynnin kautta useammalle henkilölle, varmistattehan, että teillä on ostohetkellä kaikkien henkilöiden osoite- ja syntymäaikatiedot. Näin varmistatte, että myyntitapahtuma ei keskeydy.

Hinnat:

  • 15 €/vrk tai 10 €/12 tuntia

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön. Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

26.5. - 31.8.
  • Sallitut pyydykset: uistin, perho.
  • Maa- ja metsätalousministeriön 30.12.2004 antaman asetuksen no.1376/2004 perusteella on syöttikalan käyttö onginnassa, pilkkimisessä ja viehekalastuksessa ehdottomasti kielletty Ylä-Lapin kunnissa (Inari, Utsjoki, Enontekiö). 
  • Siirryttäessä kalastamaan Jäämereen laskeviin vesistöihin, on kalastusvälineet desinfioitava asianmukaisesti gyrodactylys salaris -loisen leviämisen estämiseksi.
  • Ylä-Lapin kuntien ulkopuolelta tuotavien kalastusvälineiden on oltava ehdottoman kuivia tai ne on desinfioitava desinfiointipisteessä. Katso desifiointipisteet lisätiedoista alta.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

  • Kaikki taimenmuodot 50 cm
  • Harjus 30 cm

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

Taimen 1 kala / lupa
Muut lohikalat 3 kalaa / lupa

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Lisätiedot

Palvelut

Kaamanen. Inari

Välineiden desinfiointi

Desinfiointipisteitä: Inarissa Inarin kalasatama. Tenojoen vesistöalueella mahdollisuus desinfiointiin 15 luvanmyyntipisteessä.