Kaamasjoki, Kielajoki 1583

Kohteen lupamyynti avautuu 5.5.2020 klo 9.00.

Muddusjärveen Peltotuntureilta n.90 km laskeva Kiela- ja Kaamasjoki on uusi itsenäinen vapalupa-alue. Kaamasjoen suurimman sivujoen Kielajoen vesialueet Kaamanen - Karigasniemen tiesillasta latvoille on vuosia ollut rauhoitettu kaikelta kalastukselta Inarin kalastusalueen toimesta. Rajoituspäätöksellä on turvattu Muddusjärvestä kutuvaellukselle Kaamas- ja Kielajokeen nousevan taimenen luontainen lisääntyminen. Jokialueita ei hoideta istutuksin ja kalasto on luonnon oman tuotannon varassa.

Kalastusalue: Kaamasjoen Karigasniemi maantiesillasta - Kielajoen Karigasniemi maantiesiltaan

Kaamasjoki, Kielajoki

Vapakalastus
26.5. - 31.8.
Perhokalastus, Heittokalastus
Taimen, Harjus, Siika, Hauki
Luontainen kalasto, ei istutuksia

Luvan ostaminen

Lupien myynti alkaa 5.5.2020 klo 9.00.

Varmistathan lupien saatavuuden ennen matkalle lähtöä. Kiintiöity lupamäärä kohteelle on 1400 kalastusvuorokautta.

Mikäli olette tilaamassa lupia puhelinmyynnin kautta useammalle henkilölle, varmistattehan, että teillä on ostohetkellä kaikkien henkilöiden osoite- ja syntymäaikatiedot. Näin varmistatte, että myyntitapahtuma ei keskeydy.

Hinnat:

  • 15 €/vrk tai 10 €/12 tuntia

Kaikki alle 18-vuotiaat saavat luvista 50 % alennuksen. Alle 15-vuotiaat voivat kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen luvalla samaan saaliskiintiöön.

Kohteeseen on saatavilla perhekohtainen kalastuslupa. Perheeksi luetaan alle 18-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa/huoltajansa. Perheeksi luetaan myös avio- ja avopari. Perheluvan hinta ja saaliskiintiö on kaksinkertainen.

 

Verkkokaupasta voit ostaa luvat suoraan ja maksaa yleisimmillä maksutavoilla.

 

Metsähallituksen kalastuslupia välittää myös erälupien puhelinpalvelu. Avoinna arkisin 9-16.

 

Lupaehdot

Alueelliset lupaehdot

26.5. - 31.8.
  • Sallitut pyydykset: uistin, perho.
  • Maa- ja metsätalousministeriön 30.12.2004 antaman asetuksen no.1376/2004 perusteella on syöttikalan käyttö onginnassa, pilkkimisessä ja viehekalastuksessa ehdottomasti kielletty Ylä-Lapin kunnissa (Inari, Utsjoki, Enontekiö). 
  • Siirryttäessä kalastamaan Jäämereen laskeviin vesistöihin, on kalastusvälineet desinfioitava asianmukaisesti gyrodactylys salaris -loisen leviämisen estämiseksi.
  • Ylä-Lapin kuntien ulkopuolelta tuotavien kalastusvälineiden on oltava ehdottoman kuivia tai ne on desinfioitava desinfiointipisteessä. Katso desifiointipisteet lisätiedoista alta.

Pyyntimitat ja rauhoitukset

  • Kaikki taimenmuodot 50 cm
  • Harjus 30 cm

Saaliskiintiöt ja saalispalaute

Taimen 1 kala / lupa
Muut lohikalat 3 kalaa / lupa

Kalastuksen päätyttyä saalisilmoitus tulee tehdä osoitteessa www.tuikki.fi. Myös vapautetut kalat tulee ilmoittaa.

Lisätiedot

Palvelut

Kaamanen. Inari

Välineiden desinfiointi

Desinfiointipisteitä: Inarissa Inarin kalasatama. Tenojoen vesistöalueella mahdollisuus desinfiointiin 15 luvanmyyntipisteessä.