seuraavaa vapapäivää vietetään 8. kesäkuuta 2019!

Vapapäivänä alaikäiset kalastavat ilmaiseksi useilla Metsähallituksen vapakalastuskohteilla! Vapapäivää vietetään yleensä kesäloman ensimmäisenä lauantaina, ja vuonna 2019 Vapapäivä onkin 8. kesäkuuta. Vapapäivään osallistuu vuosittain noin 1 000 nuorta kalastajaa ympäri Suomen.

Vapapäivänä Metsähallitus avaa 30-40 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien ohjaajia kello 10-15, ja muilla kohteilla lapset voivat kalastaa ilmaiseksi huoltajansa kanssa. Myös lapsen mukana tuleva huoltaja voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi Vapapäivän ajan. Kohteilla, joissa on paikalla ohjaajia, kalastuslupa on vain alaikäisillä.

Vapapäivän kohteet ja tarkemmat tiedot julkaistaan huhtikuussa.

kaikkien aikojen ensimmäinen Pilkkivapapäivä järjestetään hiihtolomaviikoilla!

Kesän riemukkain kalastustapahtuma Vapapäivä saa tänä vuonna kaverikseen talvisen Pilkkivapapäivän! Pilkkivapapäivää vietetään hiihtolomaviikoilla neljällä kohteella eri puolilla Suomea.

Pilkkivapapäivänä kalastus on kaikille alle 18-vuotiaille ilmaista! Ilmoittautumispisteeltä saa Fisuun-tarran, joka toimii kalastuslupana tapahtuman ajan. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa / nuori.

Aikuiset voivat ostaa itselleen kalastusluvan normaalin käytännön mukaisesti esimerkiksi mobiililupana. Kaikki Pilkkivapapäivän kohteet ovat ns. erityiskalastuskohteita, joissa lupa vaaditaan myös pilkkimiseen.

Paikalla on Suomen Vapaa-ajankalastajien kalakummeja opastamassa nuoria pilkinnän saloihin. Kalastaa voi joko omilla välineillä tai lainavavalla, joita on tarjolla rajoitetusti. Järjestäjä tarjoaa nuorille kalastajille myös mehua ja makkaraa!

Pilkkivapapäivän 2019 kohteet ovat:

Lammi (Evo), Niemisjärvet sunnuntai 24.2. kello 9-15
Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946968.

Mikkelin Valkea keskiviikko 27.2. kello 9-15
Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

Sievi, Maasydänjärvi sunnuntai 3.3. kello 9-15
Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

Kuhmo, Syväjärvi tiistai 5.3. kello 9- 15
Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(a)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

#VAPAPÄIVÄ
#pilkkivapapäivä

Vapapäivän tunnelmia voi seurata reaaliaikaisesti sosiaalisessa mediassa. Jaa kuvasi ja terveisesi Facebookissa tai Instagramissa!

Instagram: @vapapaiva - Myös pilkkivapapäivän tunnelmia!
Facebook: Vapapäivä-sivu // Vapapäivä 2018 -tapahtuma - Uusi tapahtuma tulossa huhtikuussa!


Vapapäivän ja Pilkkivapapäivän järjestävät Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry.

Vapapäivä-tapahtumat Fisuun.fi-sivustolla >