Siirry pääsisältöön

Eräkummiksi voi ryhtyä kuka tahansa vastuullinen ja innokas eränkävijä, metsästäjä tai kalastaja, joka haluaa jakaa kokemuksiaan, tietojaan ja taitojaan lapsille ja nuorille.

Metsähallitus tarjoaa eräkummien käyttöön materiaaleja sekä tukee ja neuvoo toiminnan käynnistämisessä. Eräkummiksi voi ryhtyä yksittäinen erämies tai -nainen, mutta mukaan toivotaan erityisesti kokonaisia seuroja.

Kuinka paljon toiminta vie aikaa?

Aikaa Eräkummi-toiminta vie juuri sen verran kuin kummilla on mahdollisuus sitä antaa. Mahdollisuuksia on monia. Voit esimerkiksi käydä pitämässä lähialueesi koulussa teematunnin metsästyksestä, kalastuksesta tai eränkäynnistä yleensä. Seurasi kanssa voit järjestää lähikoulun lapsille kokonaisen teemapäivän tutustuttaen lapset metsästystapoihin, riistanhoitoon tai vaikka metsästyskoiriin. Päivän sisällöstä voit sopia opettajien kanssa.

Koulutustilaisuudet

Metsähallituksen Eräpalvelut järjestää koulutustilaisuuksia toiminnasta kiinnostuneille tarpeen mukaan ympäri Suomea. Ilmoita kiinnostuksestasi sähköpostilla: erakummit(a)metsa.fi. Kerro viestissäsi koko nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi sekä mihin seuraan kuulut ja millä alueella haluaisit toimia eräkummina.

Koulutukset löytyvät Facebookin Eräkummit-sivulta (facebook.com). Sivut ovat julkiset, joten voit tarkastella koulutustilaisuuksia, vaikka sinulla ei olisikaan Facebook-tunnusta.