Eduskunta hyväksyi maaliskuussa kalastuslakiin muutoksia, jotka vaikuttavat kalastuslupiin jokikohteilla Ylä-Lapissa. Lupien myynti on valmis alkamaan toukokuun loppupuolella, kun uusi kiintiöpäätös on voimassa.

Päivitys 3.5.2019 kello 11:18: päivitetty karttaan Kevojoki.
Päivitys 9.5.2019 kello 11.05: aikataulun tietoja tarkennettu.

Katso kohteet ja Ylä-Lapin paikallisen luvat Tuikista (avautuu suureen näkymään):

Lue, mitä tapahtuu, ennen kuin lupamyynti voi alkaa:

Keskiviikko 13.3.2019
Eduskunta hyväksyi lakimuutoksen 10 §:ään. Kuntalaiset voivat jatkossa lunastaa omakustanteisen viehekalastuksen kausiluvan lohen ja taimenen nousualueille Enontekiöllä, Inarissa ja Ustjoella. Ulkopaikkakuntalaiset voivat hankkia kiintiön rajoissa kohdekohtaisia vuorokausilupia.

25.-27.3.2019
Metsähallitus neuvotteli Saamelaiskäräjien sekä Ylä-Lapin neuvottelukuntien kanssa kalastusasioista uuden lain vuoksi. Neuvottelut perustuvat kalastus- ja metsähallituslakiin.

Maalis-huhtikuu
Metsähallitus antoi kiintiöpäätöksen Ylä-Lapin kalastuksesta neuvottelujen jälkeen. Kuntalaisen kausilupiin ei ole lupakiintiötä.

Toukokuu
Kiintiöpäätös voi astua voimaan aikaisintaan valitusajan päätyttyä 13.5. Tämän jälkeen tiedotetaan lupamyynnistä tarkemmin. Myynnin aloituspäivämäärä julkaistaan Eräluvat.fi-sivustolla heti, kun se on mahdollista.