Metsähallitus aloittaa Ylä-Lapin jokikalastuslupien myynnin ulkopaikkakuntalaisille aikaisintaan 18. toukokuuta. Lupamyynti aloitetaan tuolloin, jos ollaan varmoja siitä, että kalastuskausi voidaan turvallisesti avata kesäkuussa.

Lupamyynti oli tarkoitus aloittaa jo aiemmin toukokuussa, mutta Metsähallitus seuraa tällä hetkellä maan hallituksen mahdollisia rajoituksia ja suosituksia sekä koronaviruspandemian leviämistä. Myynnistä tiedotetaan Eräluvat.fi-sivustolla.

”Lähiretkeily ja -kalastus on turvallista ja poikkeusoloissa toistaiseksi jopa suositeltavaa. Tämän vuoksi kuntalaisen lupamyynti voidaan avata varmuudella, mutta ulkopaikkakuntalaisille myynti voidaan avata vasta, kun liikkuminen kotimaassa on varmasti turvallista”, erätalousjohtaja Jukka Bisi sanoo.

Lue kuntalaisen jokilupien myynnistä tästä!

Mikäli kalastuskausi voidaan aloittaa kesäkuussa, lupia voi alkaa hankkia 18.5. kello 9 alkaen Eräluvat-palvelunumerosta 020 69 2424 ja Eräluvat-verkkokaupasta. Metsähallituksen Ylä-Lapin toimipaikoista ei myydä kalastuslupia koronaviruksen leviämisriskin vuoksi.

Lupamyynnin aloitus koskee vapakalastusta Ylä-Lapin jokikohteilla, jotka ovat taimenen ja lohen nousualueita.

Lue lisää kohteista

Näiden Ylä-Lapin kohteiden lupamyynti aloitetaan 18.5. jos kalastuskausi voidaan avata kesäkuussa:

1550 Lätäseno, Enontekiö

1554 Palojoki-Hietajoki, Enontekiö

1556 Ounasjoki-Käkkälöjoki-Pöyrisjoki, Enontekiö

1565 Näätämöjoki, Inari

1567 Ivalojoki, Inari

1568 Luttojoki-Suomujoki, Sodankylä, Inari

1578 Juutuanjoki, (sisältää Vaskojoen, Lemmenjoen ja Menesjoen), Inari

1583 Kaamasjoki-Kielajoki, Inari

1571 Vetsijoki, Utsjoki

1572 Utsjoki, Utsjoki