Vaikka luvat joillekin Metsähallituksen pienriista-alueille on myyty loppuun, on monille alueille saatavilla vielä mukava määrä lupia. Metsästysaikojen kanssa tulee kuitenkin olla tarkkana, sillä metsäkanalintujen metsästysajat vaihtelevat lajeittain ja alueittain.

Teeren ja metson metsästysaika on osassa Suomea päättynyt jo 10. lokakuuta. Osassa maata ja osalla Metsähallituksen lupa-alueista metsäkanalintujen metsästys jatkuu kiintiöiden puitteissa marras- tai joulukuun 10. päivään saakka. Metsästysajat voivat vaihdella myös lupa-alueen sisällä, mikäli alue sijaitsee useamman kuin yhden kunnan tai maakunnan alueella.

Tällä kaudella myös urosmetson tai -teeren talvimetsästys 20.–31. tammikuuta on paikoin mahdollista. Nämä alueet on merkitty sinisellä oheiseen taulukkoon.

Metsästysajat Metsähallituksen pienriista-alueilla (PDF, 373 kt) >

Kanalintulupia saatavilla vaihtelevasti

Joidenkin Metsähallituksen lupa-alueiden lupakiintiö on myyty loppuun tältä kaudelta. Loppuunmyydyt alueet on listattu täällä (PDF, 118 kt) >

Osalle alueista on kuitenkin erillisen, tammikuun 2020 latvalinnustukseen varatun kiintiön puitteissa edelleen mahdollista saada lupa, vaikka loppuvuoden 2019 luvat olisikin myyty loppuun.

Monille alueille lupia on hyvin jäljellä myös loppuvuodeksi. Näissäkin tapauksissa kannattaa huomioida, ettei alueilla välttämättä saa metsästää kaikkia lajeja enää tässä vaiheessa kautta.

Lapissa lupia on hyvin jäljellä esimerkiksi seuraaville alueille: Meltaus 2614, Tulppio 3608, Vasaselkä 3606, Vintilä 3609 ja Herankaira 2616.

Pohjanmaalla ja Kainuussa tällaisia alueita ovat esimerkiksi Perho 6612, Linkkilä 6614, Utajärvi 5628 ja Hyrynsalmi-Ristijärvi 5611.

Itä-Suomessa lupatilanne on hyvä seuraavilla alueilla: Peurajärvi-Mujejärvi 7624, Siera-Yöttäjä 7614 ja Kukkaro-Lakla 7635. Lännempänä kannattaa harkita esimerkiksi aluetta Virrat 6642.

Muista myös saalispalaute

Saalisilmoituksen voi jättää Metsähallitukselle joko suoraan sähköpostiin tulleen henkilökohtaisen palautelinkin kautta tai Oma riista -palvelussa näkyvää Metsähallituksen lupaa klikkaamalla. Metsähallituksen kanalintulupa näkyy Oma riista -palvelussa, mikäli olet lupaa tilatessasi antanut metsästäjänumerosi.

Luvan ja palautelinkin saa näkyville Oma riistassa, kun valitsee 1) Lisää 2) Omat tiedot 3) Metsähallituksen luvat 4) Kyseinen lupa, josta haluat antaa saalispalautteen 5) ”Lähetä saalispalaute”.

Vaihtoehtoisesti saalispalautteen voi jättää myös osoitteessa www.eraluvat.fi/saalispalaute. Muistathan jättää saalispalautteen lupaasi koskien, vaikka et olisikaan saanut saalista.