Koronavirustilanteen vuoksi lasten ja nuorten Vapapäivää ei tänä vuonna vietetä totuttuun tapaan. Järjestyksessään 11. valtakunnallinen Vapapäivä oli tarkoitus järjestää lauantaina 6. kesäkuuta.

Vapapäivä-tapahtumissa alle 18-vuotiaat ovat saaneet kalastaa monilla Metsähallituksen kohteilla ilmaiseksi. Useilla kohteilla paikalla on ollut myös kalakummeja, jotka ovat tarvittaessa opastaneet nuoria kalastajia. Vapapäivän järjestäjiä ovat Metsähallituksen Eräpalvelut ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Tapahtumaan on osallistunut vuosittain yli 1000 lasta ja nuorta.

– Kalastaminen on näinä poikkeuksellisina aikoina varsin turvallinen ja suositeltava harrastus. Koronavirustilanteen vuoksi ei kuitenkaan olisi vastuullista järjestää tapahtumaa, jossa yhdelle kohteelle voi saapua satoja ihmisiä. Turvaväliä voisi olla mahdoton säilyttää esimerkiksi taukopaikoilla, ylitarkastaja Mikko Malin Metsähallituksesta sanoo.

Vapapäivä sen perinteisenä ajankohtana kesäkuussa on siis peruttu, mutta Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat seuraavat tilannetta ja tutkivat mahdollisuutta järjestää tapahtuma myöhemmin tänä vuonna.