Valtakunnallinen kalastuslehti Suomu ilmestyy nyt kolmatta kertaa. Lukijoiden toiveesta ilmestymistä on aikaistettu ja kalastuskorttia pienennetty.

Suomu-lehti ilmestyy kerran vuodessa ja jaetaan keväästä syksyyn niille kalastajille, jotka ovat maksaneet koko vuoden kalastonhoitomaksun kuluvalle vuodelle. Lehdessä kerrotaan kalastonhoitomaksun käyttökohteista, vastuullisesta kalastuksesta ja kalatalouden ajankohtaisista aiheista. Takakannessa on saajan henkilökohtainen kalastuskortti.

Suomu ilmestyy tänä vuonna kuukautta aiemmin kuin kahtena edellisenä vuonna eli jo huhtikuussa. Kalastuskortti on voitu tehdä kooltaan entistä pienemmäksi, sillä postitustekniset vaatimukset ovat muuttuneet sitten viime julkaisun.

Lehden saa kotiin kannettuna kalastonhoitomaksun maksamista seuraavan kuukauden puolivälissä. Kun maksaa kalastonhoitomaksun maaliskuun loppuun mennessä, saa lehden kalastuskortteineen ensimmäisessä jakelussa huhtikuun 17. päivänä. Jakelua jatketaan lokakuuhun saakka.

Lehden saamiseksi kalastonhoitomaksun ostamisen yhteydessä ilmoitetun osoitteen tulee olla oikein. Jos haluaa ruotsinkielisen lehden, tulee verkkokaupan asiointikieleksi vaihtaa ruotsi tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun. Lehti jaetaan vain koko vuoden kalastonhoitomaksun lunastaneille, ei vuorokauden tai viikon mittaisista luvista. Lehti ei ole irtomyynnissä.

Kalastuskortti on todistus kalastonhoitomaksusta. Kalastuskortti tai maksukuitti on pidettävä paperisena tai sähköisenä mukana kalastettaessa ja pyydettäessä näytettävä viranomaiselle tai kalastuksenvalvojalle.

Suomu-lehteä julkaisevat maa- ja metsätalousministeriö, Metsähallitus, Lapin, Varsinais-Suomen ja Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, Luonnonvarakeskus, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry, Kalatalouden Keskusliitto ja Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry.

Valtion kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksellä. Kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424, Metsähallituksen luvanmyyntipisteissä ja R-kioskeilla. Lupa on lakisääteisesti henkilökohtainen, joten maksun yhteydessä kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. Kalastonhoitomaksun hinta on 45 euroa koko vuosi, 15 euroa viikko ja 6 euroa päivä.

Osta kalastonhoitomaksu verkkokaupasta >>


Kuvassa vuoden 2018 Suomu-lehti.