Tämän talven viimeistä Pilkkivapapäivää vietettiin lauantaina 7. maaliskuuta Sievin Maasydänjärvellä. Paikalle saapui peräti 108 lasta ja nuorta huoltajineen.

Pilkkivapapäivä-tapahtumia järjestävät Suomen Vapaa-ajankalastajat ja Metsähallituksen Eräpalvelut. Tapahtumiin osallistui tänä vuonna kaikkiaan 358 lasta ja nuorta. Kun huomioidaan myös nuorten pilkkijöiden mukana olleet aikuiset, lähentelee kokonaisosallistujamäärä tuhatta.

Pilkkivapapäivä järjestettiin hiihtolomaviikoilla Kinnulan Heikinlammella, Mikkelin Valkeajärvellä, Kuhmon Syväjärvellä ja nyt Sievin Maasydänjärvellä. Pilkkivapapäivää oli tarkoitus viettää myös Teijossa ja Evolla, mutta tapahtumat jouduttiin perumaan heikon jäätilanteen vuoksi.


Suomen Vapaa-ajankalastajien paikalliset oppaat olivat vastassa heti parkkipaikalla. Pilkkivapapäivään voi tulla lapsensa kanssa kalaan, vaikkei itse pilkkisi. Oppaat auttavat nuoret kalastajat tarvittaessa alkuun.


Heidi (11) nappasi yhden Maasydänjärven Pilkkivapapäivän komeimmista saaliista. Yhteensä Maasydänjärvellä saatiin saaliiksi 12 kalaa, joiden yhteispaino oli 12 kiloa ja 220 grammaa.

Lue lisää Pilkkivapapäivästä ja kesäkuun Vapapäivästä >