Metsähallitus on uudistanut pienriistalupien saalispalautejärjestelmän. Palautetta voi alkaa antaa heti ensimmäisenä metsästyspäivänä ja täydentää koko lupa-ajan.

Uutista päivitetty 20.9.2019: Saalispalautelinkit tulevat näkyviin Oma riistaan viimeistään viikolla 39.

Aiemmin pienriistaluvan saalispalaute annettiin aina metsästyksen päätyttyä. Uusi järjestelmä mahdollistaa saaliskirjausten tekemisen koko lupa-ajan, joten omia saalistietojaan voi halutessaan täydentää vaikka päivittäin. Uusi saalispalautelomake on optimoitu toimimaan mobiililaitteilla, joten kirjauksen voi tehdä helposti myös maastossa.

Jokaisella pienriistaluvalla on oma saalispalautelinkki. Näin ollen erillistä kirjautumista saalispalautejärjestelmään ei tarvita, vaan lupakohtaista palautetta pääsee antamaan suoraan linkistä. Saalispalautetta voi antaa vielä kaksi viikkoa luvan päättymisen jälkeen.

Lupakohtaiselle lomakkeelle voi siirtyä neljästä paikasta:

  • Eräluvat-kaupan asiakastililtä,
  • Oma riista -palvelusta,
  • sähköpostiin tulevista muistutusviesteistä, jotka otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä, ja
  • sivulta https://saalispalaute.eraluvat.fi/ syöttämällä lupa-alueen ja luvan numeron.

Lupahakujärjestelmän kautta haettujen kanalintukausilupien tapauksessa saalispalautetta voi jättää joko Oma riista -palvelussa olevasta linkistä tai sivulla https://saalispalaute.eraluvat.fi/ syöttämällä lupa-alueen ja lupapäätöksen numeron.

Oma riistan kautta tehtävissä saaliskirjauksissa tulee olla tarkkana

Metsähallituksen pienriistaluvat ja lupien saalispalautelinkit näkyvät tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Oma riista -palvelussa. Tämä kuitenkin edellyttää, että luvan hankkija on oston yhteydessä ilmoittanut metsästäjänumeronsa tai kirjautunut Eräluvat-kauppaan Oma riista -tunnuksilla. Lue uutinen uudistuksesta >

Huomaathan, että Metsähallitukselta hankittuun lupaan liittyvä saalispalaute tulee kirjata nimenomaan Metsähallituksen järjestelmään, ei pelkästään Oma riistan saalispäiväkirjaan. Linkki saalispalautelomakkeelle löytyy Oma riistasta lupatietojen yhteydestä.

Kaikilla asiakkailla saalispalautelinkit eivät vielä näy Oma riistassa. Loput linkit päivittyvät viikkojen 38 ja 39 aikana.

Metsähallituksen luvat näkyivät aluksi ainoastaan Oma riista -verkkopalvelussa, mutta ovat nyt siirtyneet myös mobiilisovellukseen. Mikäli luvat eivät ole päivittyneet sovellukseen, tulee sovellus päivittää oman puhelimen sovelluskaupan, kuten Play Kaupan tai App Storen, kautta.

Metsästyslaki velvoittaa jokaisen luvanhaltijan jättämään saalisilmoituksen. Metsähallitus käyttää saalistietoja metsästyksen suunnitteluun, jonka tavoitteena on riistakantojen parempi hoito ja kestävä käyttö. Saalispalautteet ovat yksittäisen metsästäjän tärkein panos metsästyksen lupamäärien suunnitteluun.

Mikäli kohtaat ongelmia saalispalautteen antamisessa, olethan yhteydessä Eräluvat-puhelinpalveluun 020 69 2424 (arkisin klo 9­–16, 0,00 € + pvm/mpm).